İlk 'makul şüpheli' gazeteci yargılanmaya başladı

Aytekin Gezici, yazdığı bir kitaptan dolayı 'gizliliği ihlal'den Adana Adliyesi'ndeki ilk duruşmasına çıktı.

İlk 'makul şüpheli' gazeteci yargılanmaya başladı

Adana'da attığı tweetlerden dolayı 'makul şüpheli' olarak gözaltına alınan ilk kişi gazeteci Aytekin Gezici, yazdığı bir kitaptan dolayı 'gizliliği ihlal'den Adana Adliyesi'ndeki ilk duruşmasına çıktı. Gezici, adliyede inşaat çalışması yapıldığını belirterek, "Adliyeye girmek tehlikeli ve yasaktır diyor. Ben duruşmaya geldim ama duruşamıyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum." dedi. 

Gezici, adliye girişinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de adliyelerin gazetecilerin ikinci adresleri haline geldiğini belirterek, "Ben de 'Alo Fatih Medyanın RTE ile İmtihanı' isimli kitaptaki görüşlerimden dolayı Berat ve Serhat Albayrak tarafından, enişte tarafı galiba bu, şikayetleri üzerine yayın yasaklarını ihlalle ilgili, gizliliğin ihlali ile ilgili Adana Adliyesi'ne geldim." açıklamasını yaptı. 

Adliyeye gelince ilginç bir durumla karşılaştığını anlatan Gezici, inşaat çalışmalarının giriş kapısını bulmayı güçleştirdiğini dile getirerek, "Adliyeye girmek tehlikeli ve yasaktır diyor. Ben duruşmaya geldim ama duruşamıyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum. İnşallah avukatım adliyenin bir giriş kapısı konusunda bana yardımcı olur. Çünkü ben haklılığımı ve ortada illegal bir durum olmadığını, yazdığım çizdiğim şeylerde hakaret olmadığını, gizliliğin ihlali olmadığını anlatmak için geldim adliyeye. Ama giremiyorum, dur bakalım ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Gezici, daha sonra avukatı Yusuf Özer ile birlikte inşaat halindeki adliye kapısında, polis aramasından geçtikten sonra duruşmaya katıldı.
<< Önceki Haber İlk 'makul şüpheli' gazeteci yargılanmaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER