Olan bitenin kısa özeti: Eyvah Paraleller!

Yeni Asya'da yayınlanan karikatür sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi

Olan bitenin kısa özeti: Eyvah Paraleller!

Yeni Asya Gazetesi, yolsuzluk soruşturmalarının ardından Hizmet hareketine ve mensuplarına yönelik başlatılan, bir kısım dindar cemaatlerin de gizli ve açıktan destek verdiği yıpratma, iftira ve kara propaganda sürecinde oldukça hakkaniyetli bir duruş sergiledi. Özellikle Risale-i Nur'ların devlet tekeline alınması ve 4 aylık bandrol ambargosuna sert tepki gösteren Yeni Asya camiası, otonom ve bağımsız duruşunu hizmete yönelik sergilenen cadı avına karşı da gösterebilen sayılı muhafazakar yayın organları arasında yerini aldı. Gerektiğinde Hizmet hareketini eleştirmekten de çekinmeyen Yeni Asya'nın bu tavrı, Ali Bulaç'ın da işaret ettiği gibi bağımsız gözlemcilerin takdirini kazandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğini açıklayan Yeni Asya grubunda, bilhassa karikatürist İbrahim Özdabak çizgilerinde sözünü sakınmıyor.

Daha önce özellikle risale basımının durdurulmasıyla ilgili birçok -bazılarına göre tartışmalı- karikatür basan gazete, bugün de adeta kitabın ortasından konuştu. Suçüstü yakalanan hırsızın, polisten kaçarken resmedildiği karikatürde hırsız 'Eyvah Paraleller!!!' diye bağırıyor.

İşte hatırlarda kalacak o karikatür.

<< Önceki Haber Olan bitenin kısa özeti: Eyvah Paraleller! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER