Samanyolu Haber TV yepyeni yüzüyle karşınızda!

Samanyolu Haber Televizyonu artık yepyeni yüzüyle izleyicisinin karşısına çıkacak...

Samanyolu Haber TV yepyeni yüzüyle karşınızda!

Her türlü yeniliği yakından takip ederek,  hem içeriğiyle, hem görüntüsüyle kaliteli bir yayın sunan Samanyolu Haber Televizyonu, bundan böyle 16:9 formatıyla izleyicilerinin karşısında olacak. 

Teknoloji her geçen gün değişiyor.. Önce siyah-beyaz televizyonlar, sonra renkli, şimdi ise; HD yayın kalitesinde plazmalar girdi hayatımıza... Baktığımızda, yeni teknoloji televizyon cihazlarının tamamı 16:9 formatında... 

Peki neden böyle? 

İnsan gözü dikeye oranla yatay olarak daha geniş bir alanı görüyor. Yapılan bilimsel araştırmalar 16:9 formatının insan gözüne daha uygun olduğunu gösteriyor. Yeni içeriklerin tamamına yakının HD olarak çekilmesi de, görüntünün 16:9 formatında olması anlamına geliyor. Grafik alanı açısından fazla yer sağlayan bu format, esnek çalışma imkanı veriyor.

Her geçen gün kendini yenileyerek, kaliteden ödün vermeyen Samanyolu Haber Televizyonu da izleyicisine dolu dolu geniş ekran, net ve parlak bir görüntü sunmak için bugünden itibaren 16:9 formatıyla yayın yapıyor.

Bu format ayarları hem televizyonda, hem de uydu cihazında var.. Eğer televizyondan ayarlanırsa gelen yayın formatını dikkate almayabiliyor. Ancak uydu cihazından ayarlandığı takdirde daha çok verim alınıyor. 

4:3 FORMATINDAKİ ESKİ HALİ


16:9 FORMATINDAKİ YENİ HALİ


<< Önceki Haber Samanyolu Haber TV yepyeni yüzüyle karşınızda! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER