Taraf Gazetesi 'ALO Fatih'le ilgili şaşırtan bir ilan verdi

Taraf gazetesi yazarı Ümit Aslanbay, bugünkü köşesinde bir ilan yayınladı.

Taraf Gazetesi 'ALO Fatih'le ilgili şaşırtan bir ilan verdi


Ümit Aslanbay Taraf Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde okurların dikkatini çeken bir taziye ilanına yer verdi.

Yazısında, geçtiğimiz Cumartesi günü,Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin  “Günümüz Koşullarında Gazetecilik” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdini belirten Aslanbay, "Cemiyet’in zamanlaması manidar olduğu kadar gayet yerindeydi. Nitekim, toplantıdaki konuşmacılar, İhale Gazeteciliği, Havuz Gazeteciliği, Telefonla Emir Alma Gazeteciliği (diğer isimleriyle Alo Fatih ya da Önden Yüklemeli Gazetecilik) konularını ele aldılar. Bu gazetecilik türleri şanlı Türkiye matbuatına (yani medya) pek yabancı olmamakla birlikte, “Önden önden alayım”, “Sizi üzdüğüm için üzgünüm” diyebilecek hissî duyarlılık (emotional person, emotional state) düzeyine hiç ulaşamamıştı. Bittabi, Alo Fatih’in gazeteciliğe yaptığı bu katkının yanısıra zihin açıcı, eğlendirirken düşündüren kavramsal boyutunu asla görmezden gelemeyiz. İnsan evladı ancak böyle öğrenir. Önce insan sonra gazeteciyiz ya! Bizim duygusal yanımız (Emotional Journalism) bu işte." ifadelerini kullandı.

Aslanbay köşesinde, Fatih Saraç'ın Habertürk gazetesinin künyesinden çıkarılmasına atıfta bulunan şu ifadelerin bulunduğu ilana yer verdi:

"ACI KAYBIMIZ Önden Yüklemeli Gazeteciliğin kurucusu, "siparişleri sabahtan verin" sisteminin bulucusu, İcra Kurulu Üyesi, değerli ve ufuk açıcı gazeteci, çığır açan, duyarlı ve his sahibi insan. Fatih Saraç Habertürk gazetesinin künyesinden çıkarılmış, acımız büyük. Çelenk göndermeyin. Gazeteciler Cemiyeti'ne bağış yapın. Ya da adak adayın" 



<< Önceki Haber Taraf Gazetesi 'ALO Fatih'le ilgili şaşırtan bir ilan verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER