Yılmaz Özdil olayı yandaş medyaya zafer çığlıkları attırdı

Yandaş medya, Hürriyet gazetesinin Yılmaz Özdil'in Başbakan Erdoğan'ı eleştiren yazısına sansür koyması ve ardından gelen istifa olayının akabinde "Aydın Doğan diz çöktü" yorumları yaptı ve zafer çığlıkları attı. Yaşananlar ise akıllara, çok konuşulan ses kaydını getirdi.

Yılmaz Özdil olayı yandaş medyaya zafer çığlıkları attırdı

Hükümet yandaşı medyanın yayın organlarından biri olan Akit ve internet haber sitesi 'habervaktim', yazar Yılmaz Özdil'in "kovulduğu veya istifa ettiği" şeklindeki haberlerin medyaya düşmesi sonucu ünlü yazara ağır göndermede bulunup, Aydın Doğan'ın AKP'nin baskısına boyun eğdiğine yönelik yayınlara imza attı.

Akit Gazetesi bugünkü 1. sayfasından konuya değinirken başlık olarak da ''Bidon kafa Hürriyet’ten kovuldu'' diye verdi. Hürriyet'in son dönemde rotasını değiştirdiğini ve hükümetin istediği şekilde politika benimsediğini adeta itiraf eden yandaş basın organı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun gazeteden istifa etmesinin de yaptığı Baykal röportajının yayınlanmaması sebebiyle olduğunu belirtti.

İŞTE AKİT'İN GÖRSELİ:


Ayrıca Akit'in yanı sıra onunla eşdeğer olan internet haber sitesi habervaktim'de bu haberi ''Aydın Doğan Diz Çöktü'' başlığıyla gördü ve olayı Hükümet'in bir zaferi olarak vurguladı.

İŞTE HABERVAKTİM'İN GÖRSELİ:



AKILLARA O SES KAYDI GELDİ

Doğan Yayın Grubu'nda yaşanan gelişmeler, 30 Mart yerel seçimleri öncesi internete düşen ve Başbakan Erdoğan ile Sadullah Ergin arasında olduğu iddia edilen ses kaydını hatırlattı.

İddia edilen ses kaydında Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan aleyhine açılan davaya ilişkin eski Adalet Bakanı'ndan bilgi alıyor ve 'SPK kesinlikle mahkûmiyet diyor' ifadesini kullanıyordu.

Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, Aydın Doğan'la ilgili davanın yakından takip edilmesi için dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişiyi arıyor ve davanın takip edilmesini istiyordu.

‘YARGIYA MÜDAHALE’ TARTIŞMASI BAŞLATAN KAYIT

Ses kaydında Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, “Olayı hızlandırma şeyleri var. Bazı çirkin şeyler işin içerisinde. Ya, uzatma yolunu seçecekler, Öyle bir durum da söz konusu. SPK’daki bağlantılar da biraz dikkate alınması lazım. Salı gününe de olabilir duruşma. Onu bir takip et de yani ihmale uğramasın yazık olur” diyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi ise “Anlaşıldı efendim zaten takipteydik” cevabı üzerine Başbakan Erdoğan, “Görünen şey, onunla ilgili çok ağır şey olacak. O bakımdan önem arz ediyor” ifadelerini kullanıyor.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Yılmaz Özdil olayı yandaş medyaya zafer çığlıkları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER