Yeni Şafak'ın yalan haberinin asıl amacı belli oldu

Y.Şafak Gazetesi bugünkü manşetiyle bir kez daha kendi haberlerini yalanlamış oldu...

Yeni Şafak'ın yalan haberinin asıl amacı belli oldu

Savcı Adnan Çimen’in Tevhit Selam Kudüs Ordusu terör örgütüne yönelik soruşturmanın hiçbir aşamasında görev almadığını iddia eden gazete, 24 Şubat 2014’te Star ile birlikte savcı Adnan Çimen’in soruşturmayı başlatan savcı olduğunu yazan ilk gazeteydi.

24 Şubat 2014’te asılsız dinleme iddialarını gündeme getiren Y.Şafak gazetesi, Tevhit Selam Kudüs ordusu soruşturması kapsamında 7 bin kişinin dinlendiğini iddia etmişti. Bu soruşturmanın savcı Adnan Çimen tarafından başlatıldığını, Adem Özcan tarafından devam ettirildiğini yazmıştı. Benzer iddialar aynı gün Star gazetesinde de yer almıştı. Yeni Şafak gazetesi 24 Şubat 2014’te ‘Örgüt Uyduran Savcılar’ başlıklı haberde savcı Adnan Çimen’i örgüt uydurmakla suçlamıştı. Söz konusu haberde “Selam Terör Örgütü adlı uyduruk soruşturmayla Başbakan Erdoğan ve çevresindekileri dinleten Savcı Adnan Çimen, Beşiktaş'taki Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevliydi.” İfadeleri yer alıyordu. Haberde soruşturmayı başlatan savcı olarak Adnan Çimen’in adı açıkça yazılarak suçlanıyordu. Yine Star Gazetesi, aynı gün 24 Şubat 2014 tarihinde “TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle yedi binden fazla kişiyi dinlediği ortaya çıktı.” İfadelerini kullanmıştı.

KENDİNİ YALANLADI

Ancak Y.Şafak bugün kendi kendini yalanlayan manipülatif bir habere daha imza attı. Yeni Şafak gazetesi bugün yaptığı haberde savcı Adnan Çimen’in Tevhit Selam Kudüs Ordusu soruşturmasında hiç görev almadığını iddia etti. Çimen’in adının hiçbir belgede ve UYAP kayıtlarında geçmediğini iddia etti. Bu durum akıllara kendisini yalanlamayı alışkanlık haline getiren Yeni Şafak, 24 Şubat’ta kamuoyunun ilk defa duyduğu soruşturmanın savcısı olarak Adnan Çimen’in adını neye dayanarak soruşturma savcısı olarak yazmıştı? Sorusunu getirdi. Üstelik soruşturmaya ilişkin tüm detaylar ve dolaylı olarak dinlemeye takılanlar dahil isim listeleri gibi gizli belgeler Y.Şafak ve Star’da yer alıyordu. Dosyanın tüm detaylarına vakıf olan gazete soruşturma savcısı olarak Çimen’i işaret etmişti. Bugün ise tam aksini iddia ediyor. 

DELİLLER YOK EDİLİYOR

Bu fikir değikliğine Tevhit Selam Kudüs Ordusu örgütüne yönelik soruşturma dosyasında yer alan bazı delillerin yok edilmesinin neden olduğu iddia ediliyor. Bürokrasinin kılcallarına kadar sızan casusların faaliyetlerine ilişkin soruşturma dosyasında yer alan çok önemli delillerin dosyadan çıkarılarak imha edildiği belirtiliyor. Y.Şafak’a servis edilen bu haberle savcı Adnan Çimen tekrar hedefe konulmuş oldu. Savcı Çimen, geçtiğmiz günlerde aracına yönelik sabotaj girişimine ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu. Kendisine yönelik suikast girişiminde bulunulduğunu açıklamıştı.  

Zaman'ın haberine göre, söz konusu Tevhit-Selam soruşturması 17 Aralık’tan sonra İstanbul başsavcılığına getirilen Hadi Salihoğlu tarafından savcı Adem Özcan’dan alınarak İrfan Fidan’a verilmişti. Fidan, 22 Temmuz’da  soruşturmada takipsizlik kararı vererek bu dosyada görev almış 75 polisin gözaltına alınması talimatı vermişti. Savcı Fidan, aynı zamanda 25 Aralık yolsuzluk operasyonunda Savcı Muammer Akkaş’ın dosyadan alınmasının ardından yerine görevlendirilen savcılardan biriydi.  

<< Önceki Haber Yeni Şafak'ın yalan haberinin asıl amacı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER