Mehmet Baransu ve emniyet mensuplarının duruşmasına ara verildi


Devletin gizli belgelerini temin ettiği iddiasıyla bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle yargılandığı 'darbe' davası ile emniyet mensuplarının yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına yarına kadar ara verildi. Davanın sabahki duruşmasında sanık avukatlarından Hüdai Kaplan'dan sonra öğleden sonraki duruşmada da sanık avukatlarından Sercan Sakallı ile Musa Bire mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkartıldı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan ve bugün saban başlayan ve 2 saatlik aranın ardından öğleden sonra da devam eden duruşmada yine usul tartışmaları yaşandı. Basın mensupları ve izleyicilerin salona alınmadığı öğleden sonraki duruşmada, sanık avukatları iddianamenin okunmasını ve müvekkillerinin ne ile suçlandıklarının delilleri ile birlikte gösterildikten sonra ifade alma işlemine geçilmesini talep etti. Bu yönde sanık avukatları ile mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı. Mahkeme heyeti, Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı ile sanık avukatlarından Musa Bire'yi dışarı çıkarttı.

Sanık avukatlarından Yavuz Selim Çelik ise Mehmet Baransu'nun konuşması sırasında mahkeme heyetinde yer alan kadın hakimin güldüğünü öne sürerek, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme başkanı hakkında da reddi hakim talebinde bulunan Çelik'in talepleri reddedildi.

Öğleden sonraki duruşmada ifade alma işlemine geçilemedi. Sanık avukatlarının usuldeki hataların giderilmesi için duruşmaya yarına kadar ara verilmesi talebi uygun görüldü. Mahkeme heyeti duruşmaya yarına kadar ara verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Baransu ve emniyet mensuplarının duruşmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER