Mehmetçik'e bu mu reva görüldü?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapacak Mehmetçikler, terör olaylarının tırmanmasından dolayı güvenli ulaşım sağlanana kadar Kabul Toplama Merkezleri’nde (KTM) misafir ediliyor.

Mehmetçik'e bu mu reva görüldü?

Askerlerin uzun süre birliklerine ulaşamaması yüzünden KTM’lerde barınma sıkıntısı yaşanmaya başladı. Van Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı merkezin durumu da içler acısı. Vatani görevini yapmak üzere Van’a giden askerlerin sosyal paylaşım sitesinden paylaştıkları fotoğraflar, yaşanan rezilliği ortaya çıkartıyor.

BARAKALARDA SABAHLIYORLAR
Acemi eğitimlerini tamamlayarak usta birliklerine gitmek için Van KTM’de bekleyen Mehmetçikler, kalacak yer sıkıntısı yaşadıkları için ya askeri kantinde ya da birliğin bahçesinde sabahlıyor. Van’ın ilk soğuğuyla karşılaşan askerler, parke taşlarla yaptıkları barakalarda uyuyor. Buldukları battaniye ve çarşaflardan çadır yaparak ısınmaya ve uyumaya çalışıyorlar. Yemek sıkıntısının da yaşandığı birlikte askerler, dağıtılan ekmek arası kumanyalarla karınlarını doyuruyor.



WELCOME TO KTM
Van KTM’de bekleyen askerlerden bazıları Hakkâri Dağ Komando Tugayı’na gidecek bazıları da Çukurca Üzümlü Karakolu’na. Kimisinin ise birliği farklı bir bölgeye sevk edildiği için Şırnak’a veya Mardin’e gitmeyi bekliyor. 1 Ekim’de KTM’ye gelen M.B. isimli asker, “WELCOME TO KTM, yatak yok, duş yok, yemek yok, pille şarj, Allah düşmanımı düşürmesin” şeklinde yaptığı paylaşımda yaşanan rezilliği ortaya koyuyor. Bir diğer asker B.Ö. ise ‘Mülteci kampından selamlar’ diyerek trajik durumu gözler önüne seriyor. 



HİJYEN SORUNU VAR
Van KTM’deki kötü şartlar önceki yıllarda da gündeme gelmişti. Sık sık yaşanan bu görüntülere rağmen yetkililerin tedbir almamasının bazı askerlerin sağlık sorunları yaşamasına sebep olduğu öğrenildi. Askerler, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımladıkları fotoğraf ve mesajlarda duş yapacak imkânlarının olmadığını ve tuvaletlerin de yetersiz olduğunu ifade ediyor. Hasta olmadan birliklerine gitmek istediklerini belirten askerlerden bazıları, 15 gündür KTM’de beklediğini söylüyor.

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber Mehmetçik'e bu mu reva görüldü? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER