Melih Gökçek'in yargı yöneticileriyle proje tanıtımı TBMM gündeminde


Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, '2016 Yılı ve Sonrası Projeleri' hakkında yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı siyasi bir toplantıya Başbakan ile birlikte Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay gibi yüksek yargı organlarının başkanlarının da katılmış olmasını TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sunan Levent Gök, şu soruları yöneltti:

"Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı iş ve işlemleri denetlemek ve bunlarla ilgili davalara bakmak zorunda olan yüksek yargı organlarının başkanlarının bu tür siyasi tanıtım toplantılarına katılmalarını doğru buluyor musunuz?

Yüksek yargı organlarının başkanlarının, bu türden siyasi toplantılara katılmasının yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşürdüğünü düşünüyor musunuz?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu toplantıda Ankara'da gerçekleştirilen ve büyük bir bölümü değişik yargı mercilerinde dava konusu edilmiş olan projelerini anlatmıştır. Bu davaların önemli bir bölümü Danıştay'ın gündemindedir. Danıştay Başkanı'nın bu türden bir siyasi toplantıya katılması, Danıştay'ın bu davalarla ilgili olarak vereceği kararlara gölge düşürmez mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının denetimi Sayıştay tarafından yapılmaktadır. Tanıtılan projelerle ilgili olarak da çok çeşitli iddialar gündemdedir. Sayıştay Başkanının bu tür bir toplantıya katılması, Sayıştay'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında yaptığı denetimleri şimdiden şaibeli hale getirmez mi?

Yine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak Yargıtay nezdinde de çok sayıda dava bulunmaktadır. Yargıtay Başkanı'nın bu türden bir siyasi toplantıya katılması; Yargıtay'ın bu davalarda vereceği kararları tartışmalı hale getirmez mi?"

CİHAN
<< Önceki Haber Melih Gökçek'in yargı yöneticileriyle proje tanıtımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER