Melikgazi'de hedef 50 bin fidanı toprakla buluşturmak

Melikgazi'de hedef 50 bin fidanı toprakla buluşturmak

Kayseri Melikgazi Belediyesi, 21-27 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası'nda 3 bin fidanı toprakla buluşturdu. Belediyenin hedefi, ormanlık alanlara kavuşturulması için Kayseri'de 50 bin fidan dikimi.

Melikgazi Belediyesi tarafından Organize Sanayi alternatif yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı İnecik Mevki'ndeki yarmanın sol tarafındaki alan kademeli olarak, 2012 yılı sonbaharında ağaçlandırılmıştı. Alanda yapılan yeni çalışmada ise, yolun sol taraftaki alanı ağaçlandırıldı. 3 bin adet 2 metreden büyük olan çam, akasya, dişbudak, mahlep türünden ağaçlar toprak ile buluşturuldu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Önümüzdeki haftadan itibaren Kıranardı, Hisarcık, Gesi, Turan, Bürüngüz, Mimarsinan ve Gürpınar'da daha önce tespit edilen alanlarda ağaçlandırma çalışması yapılacak olup, bu çalışmalarımız sonucunda 50 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Halkımızın da katılımını sağlayacağımız şenliklerle 'Daha yeşil bir Kayseri, daha yeşil bir Melikgazi' için çalışmalarımız sürecek." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Melikgazi'de hedef 50 bin fidanı toprakla buluşturmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER