"Memur genelgesi bazı amirlerin hukuksuzluklarına kılıf olabilir"


Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, Başbakanlık Genelgesi'nin, uygulamada bazı amirlerin haksızlıklarına kılıf olabilecek nitelikte olduğunu belirtti.

Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 17.02.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2016/4 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin paragrafında muğlak ifadelerin, tereddütlerin oluşmasına yol açtığı belirtildi. Söz konusu muğlak ifadelerin, genelgede yer alan diğer hususları göz ardı eder nitelikte olduğu ifade edilen açıklamada, "Buradan kendine vazife çıkaran bazı idarecilerin, haksız işlemlerle kamu çalışanlarını rahatsız edeceği ve mağdur edeceği tereddüdü oluşmaktadır" denildi.

Başbakanlık Genelgesi'nin, uygulamada bazı amirlerin haksızlıklarına kılıf olabilecek nitelikte olduğuna işaret edilen açıklamada şöyle denildi: "Oysa yasalarımızda, hem suç eylemleri tek tek sayılmış, hem de müeyyideleri açıkça belirtilmiştir. Buna rağmen böyle bir genelge ile kamudaki tüm amirlerin uyarılması bazı işlemleri yapmaya bir nevi teşvik edilmesi ve gerekçelerin son derece belirsiz bırakılması hukuksuz işlemler yapılmasına kapı aralamaktadır. Söz konusu hükümlerde suçluluğu kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile ispatlanmayan herkesin masum olduğu en üst norm olan Anayasa ve taraf olunan uluslararası sözleşmede ifade edilmiştir. Sonuç olarak genelgeyi kılıf yapan bazı idarecilerin, Anayasa, Uluslararası Sözleşmeler ve Kanunlar çerçevesinden ve hukuk devleti ilkesinden uzaklaşması ise hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu nedenlerle genelgedeki muğlak ibareler konusunda gerekli itirazlarımızı yapmamız yanında üyelerimize karşı hak ihlallerine karşı hukuki haklarını en etkin bir şekilde savunmaya devam edeceğimizi de kamuoyuna saygıyla duyururuz."



CİHAN
<< Önceki Haber "Memur genelgesi bazı amirlerin hukuksuzluklarına kılıf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER