Mersin'deki eylemlerde 1 kişi vurularak öldü


Mersin'de, sokağa çıkma yasaklarını protesto eylemleri sırasında 1 kişi vurularak hayatını kaybetti. Şahsın polise ateş açtığı, polisin de karşılık verdiği iddia edildi. Cenazenin getirildiği Mersin Devlet Hastanesi'nde şahsın yakınları ile polis arasında arbede çıktı. Öfkeli kalabalık hastaneye, önünde bulunan polis aracına ve ambulansa saldırdı.

Alınan bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu'daki bazı ilçelerde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını protesto eden kimliği belirsiz eylemciler, Akdeniz ilçesi Şevket Sümer, Güneş, Gündoğdu mahallelerinin ara sokaklarında korsan gösteri düzenledi. Polisin dağılın uyarılarına uymayan eylemciler, kendilerine müdahale eden Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele ekipleri ile zırhlı araçlara molotof bombası ve el yapımı patlayıcı attı. Polis ekipleri ise gaz bombası atarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

İddialara göre, Gündoğdu Mahallesi Kıbrıs İlköğretim Okulu civarında bir kişi tarafından polis ekiplerine silahla ateş edildi. Polis ekiplerinin karşılık vermesi üzerine Sedat Baran (20) olay yerinde hayatını kaybetti. Baran'ın cenazesi Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölen gencin annesi ve yakınları da morgu önüne gelerek sinir krizleri geçirdi. Morga girmek isteyenlere polis izin vermedi. Bu sırada gençlerden biri görüntü alan sivil polislere saldırdı. Şahıs, polisler tarafından gözaltına alındı. Cenaze yakınları ile polisler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Öfkeli kalabalık morga girmeye kalktı. Çevik Kuvvet ekiplerinin izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Kalabalıktan bazıları ellerine geçirdikleri trafik dubaları ve malzemelerle polislere saldırdı. Şahıslar hastanenin camlarını kırıp polis araçları ile ambulansa zarar verdi. Bunun üzerine kalabalığa gaz bombası ile müdahale edildi. Araya giren bazı vatandaşlar sayesinde gerginlik son buldu. Cenaze ise otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'deki eylemlerde 1 kişi vurularak öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER