Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün sahibi Cevat Çapan oldu


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 9 yıldır sürdürülen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Şair ve Çevirmen Cevat Çapan oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, oda olarak hiçbir zaman müdahale etmedikleri ve her biri kendi alanında edebiyatın yetkin isimlerinden oluşan 'Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Seçici Kurulu'nun bu yıl usta şair ve çevirmen Cevat Çapan'ı ödüle değer bulduğunu bildirdi. Çapan'ın modern Türk şiirine anlatı-şiir geleneğiyle katkıda bulunduğunu kaydeden Aşut, şairin şiirin insanla ilişkisini yalın bir Türkçe ile yansıttığını söyledi. Eserlerinde kendi acılarımızı, insani sıkıntılarımızı ve aynı zamanda yaşama sevincini, umudu bulduklarına dikkat çeken Aşut, Çapan'ın Çin'den Peru'ya, dünya şiirinin Türkçeye kazandırılmasında, dolayısıyla birçok dilden şiirin ve oyunun dilimize çevrilmesinde, büyük bir tutkuyla çevirdiği şiirlerin çağdaş Türk şiirinin ufkunu değiştirmesinde etkisinin çok büyük olduğunu ifade etti.

Aşut, ödülün verilmesinde bir çok kriter ve sanatsal gerekçe olsa da, kendileri için bu ödülün verilmesindeki en büyük etmenin değerli edebiyatçı Çapan'ın Türk milletinin varlık nedeni olan Türk diline ve dolayısıyla Türk insanının düşünce gücüne yaptığı katkı olduğunu vurguladı. MTSO'nun girişimleriyle son 9 yıldır Türkiye'de ve Mersin'de edebiyata ilgiyi artırmak, ulusal ölçekte bir verime dönüştürmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekmek üzere, yapıtlarıyla Türk edebiyatının gelişimine katkıda bulunmuş kişileri onurlandırmak adına Mersin Kenti Edebiyat Ödülleri düzenleniyor. Bu yıl Ödül Değerlendirme Kurulu üyeleri Ahmet Ada, Celal Soycan, Sina Akyol, Metin Cengiz ve Ogün Kaymak'tan oluştu. Yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda usta Şair ve Çevirmen Çapan'ın eserleri ödülle buluştu. Çapan ödülünü Aralık ayında Mersin'de düzenlenecek ödül töreni ile alacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün sahibi Cevat Çapan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER