Meslek örgütleri: Hiç kimse hedef gösterilmemeli


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TBB), 1128 akademisyenin güneydoğudaki operasyonlarla ilgili imzaladığı ortak bildiri ile ilgili açıklama yaptı. Hiç kimsenin yaşam tarzı ve düşüncelerinden dolayı hedef gösterilmemesi gerektiğini bildiren meslek örgütleri, yapılan ölüm tehditlerinin ciddiye alınmasını ve savcılıkların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

TMMOB ve TBB, son günlerde Türkiye gündemine oturan 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Meslek örgütleri, akademisyenlerin bu paylaşımını sert bir şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzacıları 'terör örgütünden yana olmak', 'haddini bilmemek', 'mandacı olmak' gibi suçlayarak tüm ilgili kurumları göreve davet ettiğini hatırlattı.

TMMOB ve TBB, açıklamayı şöyle sürdürdü: "Bu açıklamaların ardından Başbakan'ın 'herkes safını belirlesin' açıklamalarını, YÖK ve bazı üniversite yönetimlerinin inceleme için harekete geçtiklerini okuduk. Eli silahlı çete liderlerinden açıklamalar geldi. İmzacılar ülkemiz için çok önemli bir konuda, hepimizin tedirginlikle, korkuyla izlediği, herkesin birbirine 'Ne oluyor? Nereye gidiyoruz?' diye sorduğu yaşamsal bir konuda görüşlerini ve barış taleplerini ifade etmişlerdir. Hiç kimse düşüncesi, sözleri, okuduğu şiir ya da giyim tarzı nedeniyle hedef gösterilmemeli, suçlanmamalı, cezalandırılmamalıdır."

Ölüm tehditlerinin ciddiye alınması gerektiğini, Cumhuriyet Savcılıkları bu konuda görevlerini yapmaları gerektiğini kaydeden meslek örgütleri, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı sayıları giderek artan imzacıların can güvenliğini sağlamalıdır. Üniversite yönetimleri ve Yüksek Öğretim Kurumu soruşturma ve görevden almalarla tüm dünyada ifade özgürlüğünün mabedi olarak bilinen üniversiteleri bir utancın içine düşürmemelidir." ifadelerine yer verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Meslek örgütleri: Hiç kimse hedef gösterilmemeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER