Meslektaşları, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı valilik önünde protesto etti


İstanbul Valiliği önünde toplanan bir grup gazeteci, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı protesto etti. Açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç, "Dün gece Ahmet Hakan'a yapılan saldırı, haftalardır iktidar tarafından yapılan hedef gösterme operasyonunun sonucudur.." dedi.

Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya tepkiler sürüyor. İstanbul Valiliği önünde bir araya gelen çok sayıda gazeteci, meslek örgütü temsilcisi ve vatandaş saldırıyı protesto etti. 'Tek tip gazetecilere hayır', 'Basın ve ifade özgürlüğü için ayaktayız', 'Ahmet Hakan'ın yanındayız', 'Bağımsız, bağlantısız gazetecilik yapmaya devam edeceğiz' yazılı dövizler TGS Başkanı Uğur Güç açıklama yaptı. Gazetecilik adına kötü günler yaşandığına dikkat çeken Güç, "Baskılarınızdan, tehditlerinizden, davalarınızdan korkmuyoruz. Yolumuzu kesseniz de bizleri darp etseniz de yıllarca cezaevinde yatmakla tehdit etseniz de gazeteciler olarak gerçekleri yazmaktan usanmayacağız. Biliniz ki bizlere açtığınız davalar, yurttaşların haber alma hakkına yapılan saldırıdır. Dün gece Ahmet Hakan'a yapılan saldırı, haftalardır iktidar tarafından yapılan hedef gösterme operasyonunun sonucudur." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'a koruma verilmemesini de eleştiren Güç, "Açıktan hedef gösterilen Ahmet Hakan'a 17 gündür koruma verilmemesi bizlere Uğur Mumcu'yu, Hrant Dink'i hatırlatmaktadır. Bir saat önce açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 17 gündür neden koruma verilmediğini açıklamamıştır. Bu saldırıyı kınıyoruz." diye konuştu.

Ahmet Hakan'ın haftalardır tehdit edildiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto da şunları söyledi: "Kendisi de bizim üyemiz. Hürriyet'e yapılan saldırı ile Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı aynı çerçevede düşünüyoruz. Türkiye'de oluşturulan korku iklimi gazetecileri etkilemeyecek. İktidar gider ama gazeteciler kalacak, gazetecilik kalacak. Gazeteciler halkın bilgi kanallarının can damarıdır. Yılmadığımızı göstermek istiyoruz."

Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı gazeteciliğe yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ise şöyle konuştu: "Bu saldırı spontane yapılmış bir olay değil. Bu olayı, bu noktaya götürenler şaşkınlığını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Türkiye'yi sürüklemeye çalıştıkları yer Suriye benzeri yer."

Meslektaslari-Ahmet-Hakana-yapilan-saldiriyi-valilik-onunde-protesto-etti-1900076.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Meslektaşları, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı valilik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER