Mevlit Kandili'nde Kırşehir'deki camilerde süt dağıtıldı


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı talimatıyla, Mevlit Kandili dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir'de de süt dağıtımı yapıldı.

Kırşehir kent merkezi Hoca Ahmet Yesevi Camii girişinde kurulan süt dağıtım standında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, "Mevlit Kandili münasebetiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, bugün 81 ilde hem kandili kutlamak hem de sağlık için önemli bir besin kaynağı olan sütün kullanımını teşvik amacıyla süt dağıtımı yapıyor. Biz de Hoca Ahmet Yesevi Camii'mizde, yatsı namazı öncesi stant kurarak böyle bir dağıtım gerçekleştirdik. Bakanlığımız, değerli bir besin olan sütün kullanımının artırılmasına teşvik ediyor." şeklinde konuştu.

İl Müdürü Şahin, Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde Mevlit Kandili dolayısı ile 3 bin adet sütün dağıtımının yapıldığını belirterek, Mevlit Kandili'nin tüm İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını diledi.

Diğer taraftan, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mevlit Kandili için geldiği Hoca Ahmet Yesevi Camii girişinde çocuklara süt dağıttı ve cami cemaatinin kandilini tebrik etti.

İl Müftülüğünden edinilen bilgiye göre, Hz. Muhammed (sas)'in dünyaya teşrifinin 1444. yıldönümü münasebetiyle Kırşehir ilçe ve köylerinde 600 camide, il merkezinde ise 90 camide Mevlit Kandili programı düzenlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Mevlit Kandili'nde Kırşehir'deki camilerde süt dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER