Mevlit Kandilinde 'bin' kişilik bir grup Hala Sultan Tekkesi'ni ziyaret edecek

Mevlit Kandilinde 'bin' kişilik bir grup Hala Sultan Tekkesi'ni ziyaret edecek

Mevlit Kandili vesilesiyle, 23 Aralık Çarşamba günü Güney Kıbrıs'ta bulunan Hala Sultan Tekkesi'ne bin kişilik bir ziyaret gerçekleştirilecek.

KKTC Din İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile normal şartlar altında ziyaret için geçişine izin verilmeyen Türkiye kökenlilerden oluşacak bin kişilik grup saat 10.00'da Metehan sınır kapısından geçiş yapıp, aynı gün saat 15.00'te geri dönecek.

Din İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mevlit Kandili vesilesiyle düzenlenen bu ziyaret, Din İşleri Başkanı Prof. Dr Talip Atalay'ın, Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos'tan ricası neticesinde gerçekleşiyor. 2014 yılından bu yana düzenlenen 5. ziyaret olma niteliğini taşıyan ziyarette ziyaretçilere izaz-ikram paketleri ve su dağıtılacak. Ziyarete katılım için kayıt yaptırmış olmak ve 15 yaş şartı aranacak. Din İşleri Başkanlığı, ziyarete katılacak kişilere, kimlik kartlarını yanlarında bulundurma uyarısında bulundu.

Öte yandan Hala Sultan Tekkesi'ne ziyaret için kayıtlar 30 TL karşılığında, 14 Aralık 2015 tarihine kadar, mesai saatleri içerisinde irtibat noktalarından yapılabilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Mevlit Kandilinde 'bin' kişilik bir grup Hala Sultan Tekkesi'ni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER