Mevsimin ilk karı ağaçları devirdi, köye 3 gündür elektrik verilemiyor


Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Erenköy'de mevsimin ilk kar yağışı, ağaçların devrilmesine ve enerji nakil hatlarında hasara neden oldu. Devletten yardım isteyen köylüler yıllardır ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını ve bu duruma şaşırdıklarını söyledi.

Yusufeli'ne bağlı 30 haneli Erenköy'de 12 Kasım Perşembe gecesi başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. Yapraklarını henüz dökmeyen ağaçlar, karın ağırlığına dayanamadı. Çok sayıda ağacın devrilmesi, bazı ağaçların da dallarının kırılması sonucu, telefon ve elektrik nakil hatları zarar gördü, bazı evlerde hasar oluştu. Devrilen ağaçların altında kalan enerji nakil hatlarının henüz kaldırılamaması nedeniyle köye 3 gündür elektrik verilemiyor. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan yol ise yapılan çalışmalar sonucu açıldı. Çoğunluğu emekli yaklaşık 70 kişinin yaşadığı köy ile sabit telefon ve GSM operatörleri üzerinden henüz iletişim sağlanamıyor.

Erken yağan karın ağaçları devirmesi sonucu yaşanan afetle ilgili konuşan köylülerden Osman Keleş, böyle bir şeyi ilk kez gördüklerini ve şaşırdıklarını söyledi. Devlet yetkililerinden yardım beklediklerini söyleyen Keleş, "Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok ağaç devrildi, dalları kırıldı, köy içinde maddi hasarlara neden oldu. Sonbaharda yapraklarını dökmeyen ağaçlar aşırı yük aldıkları için kırıldı. Yıkılan ağaçlar nedeniyle elektrik ve telefon direkleri devrildi. Köye hala elektrik verilemiyor, telefon hatları kesik, cep telefonlarıyla iletişim kuramıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Mevsimin ilk karı ağaçları devirdi, köye 3 gündür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER