MGC Başkanı Akbulut: Demokratik düzenimize ağır bir darbedir


Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) Süleyman Akbulut, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarına tepki gösterdi.

MGC Başkanı Süleyman Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci meslektaşları Dündar ve Gül'ün gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandıklarını belirterek, "Son yıllarda sıkça yaşanan gazeteci tutuklamalarının ülkemiz itibarını zedelemekte olduğu bir gerçek. Dündar ve Gül'ün yargılanma süreçleri de bir hukuk devletinde yaşanmaması gereken türden. Yayınlanan bir haber, fotoğraf, yorum ya da her türlü yazının suç içerip içermediği ancak adaletli bir yargılama sonunda anlaşılabilir. Ne kadar süreceği belli olmayan bir yargılama sürecinde, ilgili yayından sorumlu olanların tutuklanmaları, telafisi olanaksız sonuçlar doğurabilecektir." dedi.

"Devlet sırlarının korunması görevi gazetecilerin değil, devletin görevidir" diyen Akbulut, şunları ifade etti: "Bu sırlar ifşa edildiyse, gazetecilerin de; halkın haber alma hakkını yerine getirmek gibi bir sorumluluğu vardır. Bu nedenle Dündar ve Gül için uygulanan tutuklama kararı, demokratik düzenimize ağır bir darbedir. Basın ve ifade özgürlüğü ülkemizde zaten sınırlı iken, bu tutuklama kararı düşündürücüdür. Umarım bu tür basın ve fikir özgürlüklerine yönelik güdülen bu tutumlardan yol yakınken vazgeçilip, ülkemizde daha adil bir yargılama süreci yer eder." CİHAN
<< Önceki Haber MGC Başkanı Akbulut: Demokratik düzenimize ağır bir darbedir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER