'MHP'den istifa edip AK Parti'ye geçti' denildi; 8 yıllık AK Parti üyesi çıktı


Adana'da bir süre önce 150 kişi ile birlikte MHP'den AK Parti'ye geçtiği ilan edilen Ali Kiper'in 2007 yılından beri AK Parti'nin üyesi olduğu ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, partilerinden herhangi bir istifanın söz konusu olmadığını bildirdi. MHP'den ayrılarak beraberindeki 150 kişiyle AK Parti'ye geçtiği söylenen Ali Kiper'i tanımadıklarını belirten Baş, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın siyasi parti üyelik sorgulamasında bu arkadaş zaten 8 yıldır AKP üyesi gözüküyor. Kendi partililerine düzmece bir törenle rozet takmışlar." dedi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı, 5 Ekim 2015 tarihinde bir 'katılım töreni' düzenledi. Basının da davet edildiği o törende MHP'li olduğu ilan edilen Ali Kiper'in 150 kişi ile birlikte AK Parti'ye geçtiği açıklandı. AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın parti rozeti taktığı Ali Kiper'in 2007 yılından beri AKP Pozantı İlçe Teşkilatı üyesi olduğu ortaya çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde siyasi parti üyelik sorgulama sonucunda ortaya çıkan bu durum MHP camiasında büyük tepki çekti.

'UMUDUNU SAHTE KATILIMLARA BAĞLAYAN AKP, DAHA DA ACINACAK DURUMA DÜŞECEK'

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, AK Parti'nin yaptığı 'partiye intikal' töreninin baştan sona düzmece olduğunu söyledi. Bu süreçte MHP'den kimsenin istifa etmediğini vurgulayan Baş, "Umudunu sahte katılım haberlerine bağlayan AKP daha da acınacak hallere düşecek, bu daha başlangıç. Adı geçen şahsın partimizde bir kaydı yoktur ve kendisini de tanımıyoruz. Partimizden istifa eden de bulunmamaktadır." dedi. Yaşanan skandalın tam bir rezillik olduğunu belirten Baş, "Halkın içine nasıl çıkacaklar merak ediyorum. Bizi kandıramadılar ama basını ve halkı kandırdıklarını sanıyorlar. Sahtekarlıkları resmi olarak ortaya çıktı. Daha fazla yorum yapmadan kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

MHP'Lİ BAŞKAN BELGEYİ TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Bu duruma tepki gösteren MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Ali Kiper'in AK Parti'ye üye olduğunu gösteren belgeyi Twitter hesabından paylaştı. Sözlü tepkisini, "Sahtekarlar! Beraberindeki 150 kişiyle MHP'den istifa etti denilen Ali Kiper 2007'den beri AKP üyesi çıktı." diyerek gösterdi.

Beraberindeki 150 kişiyle birlikte MHP'den ayrıldığı belirtilen ve 2007 yılından beri AK Parti'ye üye olduğu ortaya çıkan Ali Kiper, AK Parti'ye geçişini, "Milliyetçi Hareket Partisi ideolojisi ve çizgisinden çıkmıştır. Yaklaşık 200 kişi oturup konuyu ele aldık ve geniş kapsamlı olarak tartıştıktan sonra AK Parti'ye geçme kararı aldık." şeklinde açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber 'MHP'den istifa edip AK Parti'ye geçti' denildi; 8 yıllık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER