MHP İl Başkanı Karataş: Barış Bloğu önce PKK'yı lanetlesin

MHP İl Başkanı Karataş: Barış Bloğu önce PKK'yı lanetlesin

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Bölücülere destek veren organizasyonları, yapılan açıklamaları ve bunlarla birlikte olan CHP İzmir milletvekillerini şaşkınlıkla, ibretle ve şiddetle izliyoruz." dedi.

Bugünkü yaşananların, yıllar önce MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından defalarca uyarılarak dile getirildiğini, çözüm adı altında, çözülmenin, barış adı altında da bölücü örgütün güçlendirileceğini söylediklerini kaydeden Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milliyetçi Hareket ve onun muhterem lideri Devlet Bahçeli, bir kez daha haklı çıkmıştır fakat yaşananlar milletimize pahalıya mal olmuş ve hala olmaktadır. O günlerde AKP hükümeti ve devrin başbakanı, Türk milliyetçilerinden çıkan sese kulak verseydi bugün bu acıları yaşamayacaktık ama ne yazık ki bunlar yaşandı, yaşanıyor. Türk milliyetçileri olarak bizler, partimizin kuruluş gayesi ve inancı gereği daima ve her şartta bölünmez bütünlüğümüzün, vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin yanındayız."

Bazı mihrakların, durumdan vazife çıkararak "Barış Bloğu" adı altında bölücü örgütü kurtarma çabasına girdiğini gördüklerini aktaran Necat Karataş, şunları söyledi: "Bununla beraber Türk milliyetçiliğinin bayrağı olan Atatürk'ün kurduğu CHP'nin vekillerinin de bu bloğa destek vermesi son derece düşündürücüdür. Demek ki CHP'de, 'eski tas, eski hamam' anlayışı devam etmektedir. Teröristleri AKP ile birlikte davul zurnayla karşılayan, savcı ve hâkimleri ayaklarına götüren ve otobüs üzerinde zafer turlarını atmalarını sağlayan bu zihniyet, hala CHP'ye hâkimdir. Cumhuriyet Halk Partisi ve bu sözümona Barış Bloğu adı altındaki dernekler her gün verdiğimiz şehitlerimizi görmeli, acılı ailelerinin ve milletimizin yürek acısını duymalıdırlar. Bu mihrakların yapacakları tek iş, bölücü örgütü lanetlemeleri ve onlara destek olanları kınamak olmalıdır. Şimdi burada bulan tüm kuruluşlara ve CHP milletvekillerine soruyorum, sizin amacınız ne? Yaptıklarınızın bölücü örgütü güçlendirdiğiniz görmüyor musunuz? Haydi siz bu gerçekleri göremeyecek kadar körsünüz, milletimiz ve hemşehrilerimiz sizin bu durumunuzu görmüyor mu sanıyorsunuz? Yaptıklarınız ancak ve ancak başkatil İmralı canisini, sonra örgütü ve onun destekçisi tüm bölücülük yanlılarını güçlendirmektedir. Bir de haddini bilmeyen bölücü örgüt uzantısı bir partinin temsilcisi gelmiş, bu pespaye blok içinde MHP'nin adını anıyor. HDP, CHP ve diğer blok üyelerinin beraber yürüdüğü bu yolun nereye çıkacağını bizler Türk milliyetçileri, vatansever ve vatanperverler çok iyi bilmekteyiz. Çağrıda bulunacağınız yegâne parti, ülkeyi bugünlere ortaklaşa getirdiğiniz çözüm denen yıkım süreciyle PKK'yı ülkemizin başına bela eden AKP'den başkası değildir. Alın AKP'yi de yanınıza, birlikte barış dediğiniz ve beraber yürüdüğünüz bu yolda yürüyün. Bizim yolumuz Türklük yolu, bizim yolumuz milli birlik yolu ve bizim yolumuz ay yıldızlı al bayrak yoludur. Biz bu yoldan ne döneriz ne de bir adım geriye atarız. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerine ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber MHP İl Başkanı Karataş: Barış Bloğu önce PKK'yı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER