Sivas'ta kayıtlı 45 bin işsiz var

Sivas'ta kayıtlı 45 bin işsiz var

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü verilerine göre Sivas'ta kayıtlı 45 bin işsiz bulunuyor. İşsizlerin 30 bini erkek, 15 bini ise kadın. İl Müdürü Nurettin Köksal, ilk 7 ayda 4 bin kişinin ise yerleştirildiğini 6 bin kişilikte açık iş ilanı bulunduğunu ancak, işsizlerin iş beğenmediğini vurguladı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, düzenlediği basın toplantısında kurumunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Valilik arkasında Belediyenin yapacağı çevre düzenleme çalışmaları için taşınacaklarını kaydeden Köksal, Kunduracılar Çarşında bulunan eski Bağ- Kur binasında hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. 2 haftaya kadar taşınması beklenen İş-Kur, bina için aylık 50 bin lira kira ödeyecek.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, yeni bir bina projelerinin de olduğunu anlatarak, "Kepçeli mevkiinde ki Ziraat Bankası arkasında bulunan Azerbaycan pazarı diye bilinen yeri satın almıştık. Bununla ilgili mimari çizimleri yaptırdık. Dış görüntüsünü Selçuklu ve Osmanlı mimarisi istiyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili ihale aşamasına geleceğiz. İnşallah 2016 yılının sonunda yeni binamıza taşınmış olacağız. Bütün çalışmamızı buna göre yapıyoruz" dedi.

"6 BİN KİŞİYİ HEMEN İŞE ALABİLİRİZ"

İl Müdürlüğü olarak 2015 yılı ocak ayından bugüne kadar yaklaşık 215 tane kurs açtıklarını ve bu kurslar sonucunda bin 315 kişi meslek sahibi yaptıklarını aktaran Nurettin Köksal, "2015 yılı Ocak itibariyle bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişiyi işe yerleştirdik. Kurumumuza bugün itibariyle işsiz sayısı yaklaşık 45 bin civarındadır. Bunun 30 bin tanesi erkek 15 bini bayandır. Şuan hala 6 bin kişilik açık iş ilanımız var, 6 bin kişiyi işe alabiliriz" diye konuştu.

"SİVASLILAR İŞ BEĞENMİYOR"

Sivas'ta ciddi oranda iş beğenmeme ve masa başında çalışmayı isteme gibi bir sıkıntı bulunduğunu kaydeden Köksal, şöyle devam etti: "Bu sıkıntıyı halledemediğimiz müddetçe de bu işin altından kalkamayacağız. Genç kardeşlerimize tavsiyemiz iyi bir okulda okumaları ya da okuyamıyorlarsa da İş Kur İl Müdürlüğü olarak istihdam edebiliriz ancak iş beğenmeme söz konusu olursa bu işin altından kalkmamız mümkün değil. Bu sorunu çözmek üzere iş vereni, işçisi, siyasetçisi ve bürokrasisiyle birlikte bu işin üzerine gideceğiz. İş beğenmeme sorununu aştığımız zaman gerçekten bir atılım yapma noktasına geleceğiz. Şu an Organize Sanayi Bölgesinde 200'e yakın firmamız da 9 bin kişi çalışıyor. Bunların tüm denetimleri yapılıyor. Dolayısıyla İş- Kur olarak çalışmak isteyen herkesi biz işe yerleştireceğiz" CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta kayıtlı 45 bin işsiz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER