MHP'li Kalaycı'dan soru önergesi: İmamı ve müezzini olmayan kaç cami var?


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na camilerdeki boş müezzin ve imam kadro sayısını sordu. Kalaycı, kadroları boş olan, kadro tahsisi bekleyen birçok cami ve Kur'an kursunun bulunduğunu belirterek, "Konya'da, tarihinde hiç imamsız kalmamış olan Bozkır-Üçpınar Kurşunlu Camii ile Derebucak- Tepearası ve Beyşehir-Yazyurdu mahallesi camiinde tayini çıkan imamın yerine aylardır atama yapılmadığı için çok sıkıntı çektiklerini söyleyen mahalle muhtarları ve sakinleri bir an önce imam atanmasını istemektedir." dedi.

Birçok cami ve Kur'an kursuna vekil, fahri ve geçici statüde din görevlilerinin işe alındığına işaret eden Kalaycı, "Mevcut vekil, fahri ve geçici statüde görev yapan imam, müezzin, vaiz ve Kur'an Kursu öğreticilerinin de kadro talepleri bulunmaktadır" dedi.

Kalaycı, Başbakan Davutoğlu'ndan şu soruları cevaplamasını istedi: "Camilerimizin ve Kur'an kurslarımızın din görevlisi ihtiyacı halen ne düzeydedir? Kaç camimizin imam ve müezzin kadroları boş durumda ve kaç camimiz kadro tahsisi beklemektedir?

Konya'da halen imam ve müezzin ihtiyacı karşılanamayan cami sayısı nedir? Boş olan kadrolara ne zaman atama yapılacaktır?

Tarihinde hiç imamsız kalmamış olan ve aylardır imamı bulunmayan Bozkır-Üçpınar Kurşunlu Camii ile Derebucak-Tepearası ve Beyşehir-Yazyurdu mahallesi camilerine kısa süre içinde atama yapılacak mıdır?

Ülke genelinde ve Konya'da vekil, fahri ve geçici statüde çalışan imam, müezzin, vaiz ve Kur'an kursu öğreticilerinin sayıları nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı neden vekil, fahri ve geçici personel almaktadır? Bu durumda bu kadrolara atanmayı bekleyenlerin hakları yenmiyor mu? Ayrıca vekil, fahri ve geçici çalışanlara çok düşük ücret verilmesi bir emek sömürüsü ve çalışanlar arasında ayrımcılık ve adaletsizlik değil midir? Diyanet teşkilatımıza hiç yakışmayan bu türlü uygulamalara son verecek misiniz?

Vekil, fahri ve geçici statüde çalışan imam, müezzin, vaiz ve Kur'an kursu öğreticilerine kadro verecek misiniz? Bu yönde bir çalışmanız var mıdır?"
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Kalaycı'dan soru önergesi: İmamı ve müezzini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER