MHP'li Karakaya: Davutoğlu, hangi vicdanla MHP kaçtı diyorsun?


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Başbakan Davutoğlu'nun 'Seçime gidelim, biz hazırız' şeklindeki konuşmasını cep telefonundan halka dinleterek "Peki gerçek bu iken, hangi yüzle, hangi vicdanla 'Biz MHP ile koalisyon yapmak istiyorduk, MHP kaçtı diyorsunuz?" diye sordu.

Sarıçam ilçesinde MHP'nin seçim bürosunun açılışına katılan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti il başkanları toplantısındaki konuşmasını cep telefonundan dinletti. Davutoğlu'nun o toplantıda "Ramazan Bayramı'nda hepiniz şunu söylediniz, CHP ile müzakereler devam ettiği için 'Aman Sayın Başbakanım koalisyon yapmayalım seçime gidelim biz hazırız' dediniz. Ee meydan burada, erler de yiğitler de burada. Rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim dedi.' şeklindeki sözünü vatandaşlara dinleten Karakaya, "Peki gerçek bu iken, hangi yüzle, hangi vicdanla 'Biz MHP ile koalisyon yapmak istiyorduk, MHP kaçtı diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

MHP'NİN İKAZLARINI DİNLEMEDİNİZ

Bölücü terörün ülkeyi kan gölüne çevireceğini, terörle masa başında görüşmek yerine mücadele edilmesi gerektiğini söylediklerini aktaran Karakaya, bu konuda AK Parti hükümetini ikaz etmek için 9 ayrı yerde bölgesel mitingler yaptıklarını ama dinlemediklerini vurguladı. Karakaya şunları söyledi: "Şimdi çözüm süreci çökmüş, PKK'yı güçlendirmişler, şehirlere yığınaklar yapmışlar, dağlara uçaksavarlar yerleştirmişler. Halkı sindirmiş, korkutmuş. Halkı ayaklandırmak için hazırlık yapılmış. Bütün bunlar ortaya çıkınca 'Biz arkamızı dönünce olmuş' diyorlar. Biz demedik mi size 'arkanızı dönmeyin' diye. Bunun bedelini, hesabını ödemeyecek misiniz? Yahu siz hiç mi sıkılmıyorsunuz. O kadar itirazlarımıza rağmen, o kadar kitlesel haykırışlarımıza rağmen dinlemediniz bizi."

ANKARA'DAKİ KATLİAM VE GÖRÜŞME TALEBİ

Karakaya, şöyle devam etti: "Şimdi Ankara'da bombalar patlayınca, insanlar toplu halde katledilince suçlarına ortak arıyorlar. Genel Başkanımız Sayın Bahçeli ile görüşmek istemişlermiş. Sayın Bahçeli sizi yıllardır uyarmadı mı? Ne yapacaksın bir araya gelince. Sen sadece görevini yap. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Terörle mücadele edecek birimleri vardır. 30-40 yıllık tecrübesi var. Sadece onların önüne koyduğunuz engelleri kaldıracaksınız. O engelleri kaldırdığınızda terörle mücadelede bir sorun yok. Başbakan sensin. Güç sende. Talimat sende. Ver talimatı bitsin terör. Ama öyle bir niyetleri yok. Olsaydı zaten 'çözüm sürecini dolaba koyduk' demezlerdi."

BUNLARDAN BİR ŞEY OLMAZ

Karakaya, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Bunlardan bir şey olmaz. Bunların niyeti rahmani değil, şeytani. Ama bu Meclis'te MHP'nin güçlü olması gerekiyor. MHP'nin iktidar olması gerekiyor. Aksi halde işimiz çok zor. Vatan elden gidiyor. Vatan olmazsa, sırtını dayayacağın devletin olmazsa namus olmuyor. Din de, iman da olmuyor. Önce vatan, önce devlet. Gördük komşularımızı. Adanalılar en yakından şahit oluyorlar. Suriyelilerin geleceği yer vardı. Bizim gidecek yerimiz de yok."
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Karakaya: Davutoğlu, hangi vicdanla MHP kaçtı diyorsun? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER