MHP'li Kilci: AKP ile PKK birbirlerine kara sevdalı gibiler

MHP'li Kilci: AKP ile PKK birbirlerine kara sevdalı gibiler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Türkiye'nin son dönemde yaşadığı terör olayları ve sıkıntıları değerlendirerek, bunun sebebi olarak AKP'yi gösterdi. AKP ile PKK'nın birbirlerine 'kara sevdalı' gibi olduğunu söyleyen Kilci, "AKP ile PKK birbirlerine kara sevdalı gibiler. Çok uzun yıllardır birbirleriyle işbirliği yapmışlardır. Bunlar çok ağır sözler ama maalesef bu böyle. Günümüze geldiğimizde bunun örneklerini çok iyi görüyoruz. Öncelikle hükümet AKP'liler, bu sevdadan samimi olarak vazgeçmelidirler, halka dönmelidirler. Yani Ferhat'la Şirin'in aşkı gibi bunların aşkı. Ama sonunda tabii ki birbirlerine ulaşamayacaklar." dedi.

"BAYRAMLAR TÜRKİYE'YE ZEHİR GİBİ GELİYOR"

Kayseri Valiliği'nin düzenlediği halkla bayramlaşma programına katılan MHP'li Hasan Ali Kilci, burada açıklamalarda bulundu. "Kayseri halkının ve ülkemiz insanının arifesini ve bayramını kutluyorum." diyen Kilci, "Bayramlar Türkiye'ye zehir gibi geliyor. Bu bayram gerçekten şu ana kadar yaşadığımız en sıkıntılı ve en acı veren bayramlardan biri olarak önümüzde. Herkes çok üzülüyor. Yüreği yanıyor, ciğeri yanıyor. En çok da ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu sözler en çok basın mensuplarımızın duyduğu sözler. Siyasetçiler tarafından en çok söylenen sözler. Ama bunların nedenine geldiğinde çok iyi bakmamız lazım." şeklinde konuştu.

"AYAKLAR ALTINA ALDIKLARI TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE SARILDILAR"

MHP'li Kilci, PKK'nın bugüne gelmesinin sebeplerini anlatarak, ayaklar altına aldıkları Türk milliyetçiliğine bugün cumhurbaşkanının sarıldığını hatırlattı. Kilci, tepkisini şöyle dile getirdi: "Bugün yeniden Türk milliyetçiliğini soyunan, ülkeyi 13 sene yönetin AKP ve onun yandaşları büyüttüler, yeşerttiler ve azdırdılar. Bugüne getirdiler. Bugün de yeniden çözüm sürecinden vazgeçerek Türk milliyetçiliğine sarıldılar. Çok yakın tarihte Türk milliyetçiliğini o dönemin başbakanı olan cumhurbaşkanı ayaklar altına alıp ezmiştir. Bu da çare değil. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Kimse buna inanmasın."

"ŞEHİT OLANLAR ARASINDA MİLLETVEKİLİ, GENERAL ZENGİN ÇOCUKLARI YOK"

Terör örgütü saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerimizle ilgili de değerlendireme de bulunan Milletvekili Kilci, "Türk milleti bu acıları sıkıntıları da sezecek ve hazmedecek. İster istemez. Baktığımızda gerçekten şehit düşenlerin içinden bir tane milletvekili, general, zengin çocuğu yok. Hep fakir fukara çocuğu var. Maalesef öyle. Onun için tüm tabanda halkamızın birleşerek kendilerini yöneteceklerle ilgili 1 Kasım'da iyi bir karar vermesi gerekiyor. Yetki vermesi gerekir. Bu sıkıntılar ortadan kalkar mı kalkar." dedi.

"KALEM OYUNLARIYLA EKONOMİNİN BÜYÜDÜĞÜNÜ SÖYLEYENLER TÜRKİYE'YE İHANET İÇİNDELER"

Kayseri Ticaret Odası'nın da uzun yıllar başkanlığını yapan MHP'li Kilci, Türkiye ekonomisi ile ilgili kalem oyunlarıyla insanların aldatıldığını dile getirdi. Kilci, TÜİK'in ve ona emir verenlerin Türkiye'ye ihanet içinde olduklarını açıkladı.

Gündemin sürekli değiştirilmeye çalışıldığını aktaran Kilci, ekonomi ile ilgili şu bilgileri verdi: "25 gündür Ankara'da Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu bir programda çalışıyoruz. Yarısı bitti. Bunlar basına açıklanacak. Türkiye'nin ekonomisi bitti. Yalan ve sahte kalem oyunları ile Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söyleyen TÜİK ve bunlara emir verenler Türkiye'ye ihanet etmektedirler. Türkiye'nin en önemi gündemi terördür. Bunun üstesinden gelmesi lazım. Ancak çok sıkıntılı bir sürece gidiyor ekonomi. İşsizlik hat safhada olacak."

"TÜRKİYE'YE IMF VE ULUSLARASI PARA KURULUŞLARINDA BORÇ ALACAK DURUMA GELDİ"

MHP'li Hasan Ali Kilci, Türkiye'nin ekonomideki kötü gidişat nedeniyle borçlanmaya gideceğini belirterek, bunun için IMF ve uluslararası para kuruluşlarının Türkiye'ye para verip vermeyeceğinin de konuşulduğuna işaret etti. Türkiye'nin IMF borç para vermeye kalkıştığını aktaran Kilci, ülkede ekonomik sıkıntıların gözden kaçırılmaya çalışıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Türkiye yeniden borçlanmaya gidecek. Acaba bize para verecekler mi? IMF ve uluslararası para kuruluşları. Bu da merak konusu. Çünkü Türkiye IMF para vermeye kalkışıyordu. Türkiye ekonomisi çok sıkıştı. Bunu gözden kaçırmak için hükümet tarafından büyük çaba sarf ediliyor. Seçimi geçmeye gayret ediyoruz. Seçimden sonra bir felaket var. Kim gelirse gelsin ateşten gömlek giyecek. Bu ateşten gömlek en çok iş dünyasını yakacak. Asgari ücretin çok dar şartlar altında geçinmeye çalışan dar gelirli insanlarımızın sıkıntısı biraz daha artacak. İşsizler artacak. Türkiye temenni etmediğimiz durumla karşı karşıya gelecek. Bu şartlar altında bayrama giriyoruz. Yine dileğimiz alemlerin Rabb'ine dua etmektir, şalvarmaktır. İnşallah bütün bu sıkıntılar ve acılardan çok az zayiatla çıkarız. Tüm İslam aleminin Türkiye'nin bayramını tebrik ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Kilci: AKP ile PKK birbirlerine kara sevdalı gibiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER