MHP'li Kilci: Okullarda sınıf mevcutları 70 öğrenciye ulaştı


MHP Kayseri milletvekili adayı ve eski Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, eğitimde büyük sorunlar yaşandığına dikkat çekerek, okullarda sınıf mevcutlarının 60-70 öğrenciye ulaştığını söyledi. Kilci, AKP'li siyasetçilerin sınıf mevcutlarının 22-30 kişi diye açıklayarak halka yalan söylediklerini savundu.

Kilci, yaptığı açıklamada, vatandaşı ziyaret ettiklerinde eğitimle ilgili çok fazla şikayet aldıklarını belirterek, eğitimde yaşanan sorunlara değindi. Ali Kilci, 'Kayserili işini bilir' ifadelerinin şehre zarar verdiğini ve bir Cumhurbaşkanı, 7 yıldır Bakan'ı olan şehrin her alanda ihmal edildiğini öne sürdü. 13 yıldır şehrin ihmal edildiğini iddia eden Kilci, sınıf mevcutları 60-70 kişiye ulaştığını vurguladı. Kilci, şunları kaydetti: "350 bin atama bekleyen gencimiz var. Atanmayan ve açık bulunan imam kadroları var. Bununla ilgili bize kaynak soruyorlar. Bunlar bizim çocuklarımız. Ülkenin paraları başka yere harcanıyor ve sıfırlanıyorsa, kasalarda ayakkabı kutularında paralar saklanıyorsa, ülke kaynakları başka yerlerde harcanıyorsa buna biz ne yapabiliriz ki. Biz bu parayı halkımız için kullanacağız. Atanamayan gençlerimizin yaşadıkları sıkıntıları görüyorsunuz. Ne durumdalar. Anne babalar onların eğitimi için 20 yıl emek sarf ediyor. Ben bir öğretmenin atamasıyla yaşadığı sevinçle birlikte gözyaşlarını izliyorum ve ben de ağlıyorum. Ben şehrimizin bütün mahallelerini ziyaret ettim. Halkımız bize orada eğitimle ilgili sıkıntılarını dile getiriyor. Sınıf mevcutları 60-70 kişiye ulaşmış. Bir de çıkıyorlar utanmadan sınıf mevcutlarını 22-30 kişiye düşürdük diyorlar. Yalan söylüyorlar."

"Eskişehir Bağları mahallesinde bir sağlık ocağı var ve saat 16.00'dan sonra kapandığı, hafta sonları da açılmadığını söylüyor. Yani hizmetler verilemiyor." diyen Kilci, "Biz bunları biliyor ve çözümünü de biliyoruz. Bizim çocuklarımız olan öğretmen adaylarını atayacağız. Ülkenin kaynaklarını ülkemiz insanları için harcayacağız. Başkalarına hortumlatmayacağız. Bu çocuklarımız bizim ve Rusya'dan gelmedi. Hepsini atayacağız ve hepsi içinde ülkemizde yeterli kaynak var. Sınıf sayılarını düşürdüğümüzde öğretmen adaylarının hepsini atanmış olacak." ifadelerini kullandı.

YAPTIK DEDİKLERİ DUBLE YOLLAR 10 YILDIR TAMİR EDİLİYOR

Milletvekili adayı, duble yol ile övünenlerin halktan bazı şeyleri gizlediklerini savunarak, "Kayseri Ankara karayolu duble yol oldu diye şov yapanlar bu yolun 10 yıldır tamir edilerek halen tamamlanmadığını çok iyi biliyorlar. Tamamlanamayan bu yol için harcanan para ülkemizin parası. Bizlerin parası. Yapılamayan duble yol için 10 yıldır para harcıyor ve harcamaya da devam edeceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Kilci: Okullarda sınıf mevcutları 70 öğrenciye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER