Akdoğan çözüm ortağı HDP'ye demediğini bırakmadı

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte baraj tartışmalarının odağındaki HDP ile köprüleri iyice atan iktidardan seçime 3 gün kala ilginç açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak hükümet adına HDP ile yürütülen çözüm sürecini en yakından takip eden Yalçın Akdoğan, "8 Haziran’da AK Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha” dedi.

Akdoğan çözüm ortağı HDP'ye demediğini bırakmadı

Şubat ayının son gününde çözüm sürecinin ortağı HDP heyetini, Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisinde ağırlayarak samimi pozlar veren ve kendi nezaretinde hapisteki örgüt lideri Öcalan'ın PKK'ya yönelik mektubunun okunduğu görüşmede hükümeti temsil eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçimlere 3 gün kala HDP'yi ve çözüm sürecini hedef aldı.


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimlere üç gün kala “8 Haziran’da AK Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha” dedi.

Habertürk'te yer alan habere göre Akdoğan, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Akdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kazanımlar gider

Türkiye her şeyini kaybeder, bütün kazanımları kaybederiz. PKK’nın baskısı var. Genel başkanı azarlama kabiliyetine sahip bir Kandil var. Seçilen başkanların değil, örgütün dediği oluyor. Türk siyaseti hiç bu kadar şiddetin, bu örgütlerin tehdidine açık hale gelmemişti.

Demirtaş Kandil’e

Nurettin Demirtaş (Selahattin Demirtaş’ın ağabeyi) bu çizgilerdeki partilerden birinin genel başkanıydı. Bir süre sonra Kandil’e gitti. Peki Selahattin Demirtaş’ın dağa çıkmayacağının garantisi var mı 6 ay sonra?

İmralı’ya karşı hamle

Demirtaş, PR objesine dönüşmüş durumda. Demirtaş’ın bir PR olarak dönüştürülmesi aslında İmralı’ya karşı hamledir. HDP’nin silah bıraktırma gücü yok. PKK’nın silah bırakması konusunda da İmralı’nın bir etkisi olduğunu biliyoruz. Selahattin Demirtaş’ı farklı yönlendirmeye çalışan çevreler İmralı’yı bir şekilde devre dışı bırakmayı amaçlıyorlar. Bunlar bir panik atak geçirdiler. Baktılar ki süreç ilerliyor, süreci bozmak, yeni aktörleri devreye sokmak istiyorlar.

Çiçek çocuk

HDP barajı geçemezse şöyle olur, böyle olur.” Bunların tehditlerine pabuç bırakacak halimiz yok. Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar; öpeceksin, koklayacaksın. Kutsal inek misin sen, nesin? Yanlışlarını görmeyip hep pohpohlayacak mıyız?
<< Önceki Haber Akdoğan çözüm ortağı HDP'ye demediğini bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER