MHP'li Orhan: Çocuklarımızı uyuşturucu tacirlere yem etmeyeceğiz


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Avukat Ertuğrul Tolga Orhan, şehrin önemli sorunları arasında uyuşturucu olduğunu belirterek, çocukları uyuşturucu tacirlerine yem etmeyeceklerini söyledi.

Gaziantep'te uyuşturucu kullanım yaşının 10'lara kadar indiğine değinen MHP milletvekili adayı Avukat Ertuğrul Tolga Orhan, hükümetin uyuşturucu ile mücadele karşısında çaresiz olduğunu dile getirdi. MHP'li Orhan, "Uyuşturucunun kullanım yaşının 10'a, ölüm yaşının ise 12'ye kadar indiğini gösteren araştırmalarda, 2015 yılı içerisinde kesin sonuçlar alınmasa da daha da büyük artış gösterdiği belirtilmektedir. Türkiye büyük bir zehirle karşı karşıyadır. Hükümet, uyuşturucu kullanımındaki korkunç artış karşısında çaresizdir. Uyuşturucu kullanımının yuvarlanan bir kartopu gibi sürekli büyüdüğü son on yılda, yeterli sayıda merkez açılmadı, uzman personel yetiştirilemedi. Dahası, var olan bazı merkezler kapatıldı. Bunun da ötesinde, uyuşturucu ile mücadelede altın kural olarak ifade edilen önleme faaliyetlerinde sınıfta kalındı." dedi.

İstatistikleri incelediğinde şok yaşadığını söyleyen Orhan, çocukların gözlerinin önünde eriyip gitmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Gaziantep'te 2009 ve 2013 yıllarında yapılan operasyonlarda 5 bin 357 olayın meydana geldiğini ve 9 bin 253 şüphelinin gözaltına alındığını açıklayan Orhan, bu kişilerden 7 bin 324'ünün ise serbest bırakıldığının bilgisini verdi. Türkiye'de uyuşturucu ile mücadelenin rehabilitasyon kısmının yetersiz olduğunu dile getiren Orhan, "Uyuşturucu ile mücadelenin acil tedavi kısmı Sağlık Bakanlığı'na, yani AMATEM'lere bağlı. Rehabilitasyondan sorumlu olan ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Uyuşturucu ile mücadeledeki bürokrasi iki kat artıyor. İki kurum da sorumluluğu birbirine atıyor. Bunlar kendi sorumluluklarından bile haberdar değiller. Bu zehri ve tacirlerini bu hale getirenlerden hesabını soracak, gerekli her şeyi yapıp mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Orhan: Çocuklarımızı uyuşturucu tacirlere yem... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER