MHP'li Özyavuz: AKP'nin yandaş şartı eğitimi keşmekeşe çevirdi

MHP'li Özyavuz: AKP'nin yandaş şartı eğitimi keşmekeşe çevirdi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Şanlıurfa milletvekili adayı İbrahim Özyavuz, "AKP, yandaşı olmayana hak tanımıyor. Uzman kadrolar uzaklaştırıldı. Bu, birçok sorunu beraberinde getirdi. Şanlıurfa'nın eğitimdeki durumu da bunlardan biri. Eğitim keşmekeşe döndü." dedi.

MHP Şanlıurfa milletvekili adayı İbrahim Özyavuz, AK Parti hükümetinin yıllardır Şanlıurfa'daki eğitim, sağlık, trafik ve güvenlik gibi önemli sorunların hiçbirini çözemediğini öne sürdü. Özyavuz, "Eğitimde Urfa halen 79'uncu sırada. 8 bin öğretmen açığı var. Fiziki olarak bu kadar derslik yaptık diyorlar ama geldiğimiz nokta belli. Eğitim keşmekeş hale geldi. Özellikle uzman insanlar kadrolardan uzaklaştırıldı. Hükümetin kendi dışındakilere yaşam hakkı vermemesi baskı yarattı. Bu hale geldi." şeklinde konuştu.

Esnafın ciddi sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Özyavuz, "Urfa terör şehri oldu. Esnaf perişan, Gaziantep'ten bu tarafa olan bölgeye gelen turistler turlarını iptal etti. Şehir tarım ve turizmden kazanıyor. Ne çiftçi emeğinin karşılığını alabiliyor ne de turizmde hak ettiği payı alabiliyor. Ekonomide belirsizlik var." sözleriyle, ekonominin kötüye gittiğine işaret etti.

Hükümeti, devletin tüm varlıklarını satmakla eleştiren Özyavuz, "AKP hükümeti özelleştirmelerle piyasaya sıcak para göndererek geçici çözdü, ama cumhuriyetin tüm varlıklarını, kazanımlarını sattı. Satacak bir şey kalmadı. Bundan sonra önlem alınmazsa çok büyük sorunlar doğacak." şeklinde endişelerini dile getirdi.

"BİRÇOK YERİ 4 -5 DEFA AÇIYOR, BİRÇOK TEMELİ 6 -7 DEFA ATIYORLAR"

AK Parti'nin halkı aldatmaya yönelik daha önce defalarca açılışı yapılan tesislerin açılışını yaptığını ifade eden Özyavuz, "AKP günlük politikalarla halkı kandırmanın yollarına bakıyor. Birinin evinin önüne kum döküyor, birine parke taşı veriyor, başka birine trafo veriyor. Vatandaşı küçük şeylerle aldatıyor. Bunlar vatandaşa hizmet yerine 'bunların oyunu nasıl alırız' peşindeler. Birçok yeri 4- 5 defa açıyorlar, birçok yerin temelini 6 -7 defa atıyorlar. Böylece hizmet ettiklerini düşünüyorlar." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Özyavuz: AKP'nin yandaş şartı eğitimi keşmekeşe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER