MHP'li Savaşan: Yollar mayın tarlasına çevrilirken hükümet ne yapıyordu?


MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan, son günlerde yürekleri yakan terör saldırılarıyla ilgili olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Önergede Davutoğlu'na, terör örgütü PKK düzenekli bombaları yollara yerleştirdikten sonra üzerine asfaltlama çalışmalarının kimin tarafından yapıldığını ve PKK yolları bomba tarlasına çevirirken MİT'in neden istihbarat bilgisi alamadığını sordu.

Milletvekili Savaşan, "Hükümet, sözde çözüm sürecinde güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlamış ve PKK, yolları mayın tarlasına çevirmiştir. Dağlıca ve Iğdır'daki saldırılar, yollara döşenmiş uzaktan kumandalı bomba düzenekleriyle yapılmıştır. Terör örgütü bu yolları kazmış, ağırlığı 500 kg. ile 1 ton olan patlayıcıları döşemiş, uzaktan kumanda mekanizması kurulmuş ve üzerine asfaltlama yapılmış. Bu asfaltlamanın kim tarafından yapıldığı, bölgedeki belediyelerin bunda bir payının olup olmadığı, PKK'nın yolları mayınla döşerken hükümet ve MİT'in ne yaptığı sorularının acilen cevaplanması gerekiyor." dedi.

Soru önergesinde, bombaların döşendiği yolların denetimiyle ilgili zafiyeti de gündeme getiren Savaşan, son yıllarda o bölgede PKK'nın yollarda kimlik kontrolü yaptığını hatırlatarak, "Hükümet, neden bunlara izin verdi? Üzülerek söylüyorum ki AKP hükümetleri, o bölgeyi terör örgütüne teslim etmiş durumda. Bölgedeki hakimiyet, en kısa sürede devlet tarafından sağlanmalıdır. Artık yeter, millet olarak şehit acısına dayanacak gücümüz kalmadı, artık ocaklara ateş düşmesin." dedi.

Aslan Savaşan, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "Yollara döşenen bu düzeneklerin, basit mayınlar olmadığı ortadadır. Bu bomba düzeneklerinin asfaltın altına yerleştirilmesinin, zaman gerektiren bir işlem olduğu kesindir. Millî İstihbarat Teşkilatı, bölgeden istihbarat alamamakta mıdır? Sözde 'çözüm' denilen süreçte MİT, PKK terör örgütüyle ilgili istihbarat toplamayı bırakmış mıdır? İstihbarat zafiyetinin sebebi bu mudur? Asfalt yolların altına bomba düzeneği kurulduğuna göre bu yolları yapan firmalar, belediye yetkilileri ya da bu yolların yapımı ve bakımından sorumlu olanlarla ilgili bir araştırma, inceleme, soruşturma başlatılmış mıdır? Kamuoyuna yansıyan, bombalar döşendikten sonra bölgedeki belediyeler tarafından yolların asfaltlandığı iddiası doğru mudur? Güneydoğu Anadolu illerinde PKK'nın yollarda kimlik kontrolü yaptığı iddiaları üzerine bu konuyla ilgili il valileri tarafından herhangi bir soruşturma emri verilmiş midir?" CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Savaşan: Yollar mayın tarlasına çevrilirken hükümet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER