MHP'li Usta: Sağlık meslek lisesi öğrencileri niçin uygulamalı eğitim yapamıyor?

MHP'li Usta: Sağlık meslek lisesi öğrencileri niçin uygulamalı eğitim yapamıyor?

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ilçedeki sağlık meslek lisesi öğrencilerinin stajlarını yapamamasının öğrenciler açısından büyük bir sorun olduğunu söyledi. Usta, "Bu soruna çözüm Samsun Valiliği, Hastaneler Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çözüm bulmalıdır." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Vezirköprü ilçesini gezen Usta, Türk Eğitim Sen Samsun 2 nolu şube ziyaretinde bulundu. Burada yaptığı konuşmada Usta, "Eğitim alanında bölgemizde sağlık meslek lisesi öğrencileri 'uygulamalı eğitim' problemi yaşamaktadır." dedi. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, şunları kaydetti: "Her yıl mayıs ayında, öğrencilerin uygulamalı eğitim yapmaları konusunda bir komisyon toplanarak eğitim alacak çocukların sayısına karar veriyor. Bu kararda müdürlüklerin sahip oldukları yetersiz bütçeler bu kararı olumsuz yönde etkiliyor."

Görevi insan hayatıyla ilgili olan geleceğin sağlık personelinin uygulamalı eğitim programlarına katılmasının gerekliliğine dikkat çeken Usta, şu ifadeleri kullandı: "Aksi takdirde bu sağlık çalışanı olarak bilgi,beceri ve tecrübesini geliştirme şansı yoktur. Okullarda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız 'uygulamalı eğitim' sınıfları çözüm bulmak değil,öğrenciyi oyalamak olur sadece. Samsun Vezirköprü ilçesinde öğrencilerimizin büyük bölümü 'uygulamalı eğitime' katılamıyor. Nedeni ise sene başında toplanan komisyonun almış olduğu son sınıf öğrencilerinin yüzde 5'i kararı. Vezirköprü Devlet Hastanesi bu sayıyı yüzde 31'e kadar yükselterek problemi çözmeye çalıştı. Bu eğitim programı sadece son sınıf öğrencilerine değil 3.sınıf öğrencilerine de uygulanmalıdır.

Öğrencilerimiz mesleki geleceklerini etkileyecek haklarını aramak için demokratik haklarını kullanmaktalar ve kullanmalılarda. İlçelerde toplanan komisyon bu konuda yeterli çözüm bulamıyorsa Samsun Valiliği, Hastaneler Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çözüm bulmalıdır ve hiç beklemeden eğitim problemleri ile boğuşan Vezirköprü ilçesine kaynak aktarmalıdırlar. Bu problem yakın ilçelerimiz içerisinde sadece Vezirköprü ilçesindedir. Şayet Samsun ili bu konuda yetersiz kalıyorsa sıkıntıyı Sağlık Bakanlığı'na, Samsun Valiliği ve Sağlık Müdürlükleri tarafından iletmelidirler. Türk Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube ile birlikte, yetkilileri bu konuya çözüm bulmaya davet ediyoruz. Çocuklarımızın eğitimi için gerekeni yapmalısınız." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Usta: Sağlık meslek lisesi öğrencileri niçin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER