Milleti böyle kandırıyorlar

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan sözde ‘paralel' bürokratların PKK terör örgütünün cephane yığınağına göz yumduğunu ileri sürdü.

Milleti böyle kandırıyorlar

Arslan'ın açıklamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı hükümet üyelerinin, PKK hakkındaki itiraflarını gündeme getirdi. Arslan'ın açıklamaları ve itiraflara bakınca, hükümete yakın medyanın milleti nasıl kandırdığı gözler önüne seriliyor. Zira, valilere, operasyon yapılmaması talimatını kendilerinin verdiklerini de açıklamışlardı.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra yalanı adet haline getiren hükümete yakın medyadan A Haber'e çıktı. Arslan, sözde ‘paralel' yapının bürokratlarının, emniyet müdürlerinin, PKK'nın şehirleri cephaneliğe çevirmesine göz yumduğunu ileri sürdü.

Zaman Gazetesi internet sitesinde konuyla ilgili yer alan analiz şöyle: 

8 Eylül tarihli haberde, bu itiraflar yer alıyor. Arslan için bir kere daha, kısaca hatırlatmakta fayda var: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK, Çözüm Süreci'ni silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. 

Başbakan Davutoğlu: PKK silah bırakmadı, çekilmedi 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:Örgüt hiçbir sözünde durmadı 

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:Her şeyden haberimiz vardı! 

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala:Güvenlik birimleri üzerine düşeni yapmalıydı! 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay:Devlet operasyon yapmazken PKK yığınak yapıyordu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu: PKK dağdan şehre indi, hükümet göz yumdu

AKP Milletvekili Selçuk Özdağ: Örgüt, hiçbir sözünü yerine getirmedi. 


NEDEN GÖZ YUMULDU, NEDEN İŞLEM YAPILMADI 

Bu teşhisler bir tarafta dursun. İkinci sorun neden tedavi uygulanmadı, yani neden bunlara izin verildi. Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Eylül'de, yine katıldığı bir televizyon programında, valilere, terör örgütüne karşı operasyon yapılmaması talimatı verdiklerini şu sözlerle açıklamıştı: “Çözüm sürecinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği, ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.” 


BU SORULARI KİMSE NEDEN SORMUYOR? 

PKK şehirleri cephane yığına yaptı…' ‘Operasyon yapılmasın talimatını biz verdik…' İtiraflar itiraflar… Her gün şehit haberleri gelirken, hükümet ve ona yakın medya, hep bu iki cümleyi kullandı. Peki ama, neden kimse ‘Fırat'ın kıyısındaki koyundan sorumlu' olan hükümete, '13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu?' diye sormuyor. Kimsenin aklına neden ‘Silahlar depolanırken, AKP hükümeti ne yapıyordu?' sorusu gelmiyor. Her suçlamayı, isim babası terörist başı Abdullah Öcalan olan ‘paralel' safsatasına atan hükümete ‘Sizin iktidarınızda, gördüğünüz halde, farkında olduğunuz halde, ‘operasyon yapılamasın' talimatınıza rağmen, silah stoğu yapılırken... Hiç mi sorumluluğunuz yok' diye sormayacak. Milleti kandırmanın, akıllarla alay etmenin anlamı yok…  

ZAMAN


<< Önceki Haber Milleti böyle kandırıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER