Milletvekili adayının bile evine sahte seçmen kağıdı gönderildi

Milli İttifak’ın İstanbul vekil adayına sahte seçmen kağıdı gönderildi. Yavuz, “Kağıttaki isimler 20 yıldır bu semtte oturmamış. Sahte oy kullanacaklar” dedi. Muhtarlık da o şahısların oy kullanacağını açıkladı.

Milletvekili adayının bile evine sahte seçmen kağıdı gönderildi

Seçimlere kısa bir zaman kala skandal bir olay yaşandı. İstanbul Şirinevler’de ikamet eden Saadet ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak’tan Saadet Partisi İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı olan Şaban Yavuz'un evine farklı kişilerin seçmen kağıtları gönderildi.

Kağıdı görünce şoke olduğunu söyleyen Yavuz, binlerce adrese sahte seçmen kağıdı gönderildiğini iddia etti. Zafer Mahallesi Sancak Sokak’taki apartmanda oturan Yavuz, seçmen kağıtlarında yazan isimlerin 20 yıldır bulundukları sokakta dahi oturmadığını belirtti. Yavuz, “Belediye seçiminde bunu yapmadılar ancak oyları düştüğü için şimdi bunu yapıyorlar. Haramları helal görmeye başladıkları için bu tür olaylardan hiç çekinmiyorlar “ diye tepki gösterdi.

HESABINI KİM VERECEK?

Sahte seçim kağıdı göndermenin seçim kurallarına aykırı olduğunu belirten Yavuz, “Bu yaptıkları resmen sahte oy kullandırmaya girer. Seçime girenlerin de hakkına giriyorlar. Bu adamların kim olduğu belli değil ama bu kişiler gidip oy kullanacak. Bunun hesabını kim verecek” diye sordu.

Muhtarlıkla yaptığı görüşmede bu kişilerin oy kullanacaklarını öğrenen Yavuz şunları söyledi: “Muhtarlığı aradığımda, nüfus dairesiyle görüşün dediler. Ama o kişilerin oyunu kullanacağını söyledi.

SAHTE OY KULLANACAKLAR

Nüfustan düşürün diyor ama ortalıkta böyle birileri yok. Kullanmayanların yerine oy kullanacaklar. Sonra biz milletin iradesi ile iktidara geldik diyecekler. Geçen seçimde kedileri kullandılar şimdi de sahte seçmeni kullanacaklar. Biz çok şey istemiyoruz, sadece adalet istiyoruz.”

20 YILDIR YOK

Sahte seçmen kağıdında Mehmet Yalçın ve Birol Savaş adı yazılı. Ancak bu isimlerin kendileriyle aynı sokakta bile oturmadığını belirten Yavuz , “Muhtarla konuştuğumda o da bu kişileri tanımıyor. Bunlar haramı helal gördükleri için rahat bir şekilde bu işleri yapıyorlar. Hani diyorlar ya onlar konuşur AKP yapar. Gerçekten bu işleri iyi yapıyorlar” dedi.

BÜYÜK VEBALDİR

30 Mart yerel seçimlerinde seçmen kağıdı gelmediğini belirten Yavuz “Belediye seçimlerinde oyları yüksek olduğu için buna ihtiyaç duymadılar. Ama şimdi oyları çok düştüğü için bu yollara başvuruyorlar. Bu yaptıkları büyük vebaldir” dedi.

HER YERE YOLLARLAR

Kirada oturduğunu belirten Yavuz, “Ev sahibiyle de görüştüm, böyle birisinin daha önce burada oturmadığını söyledi. Şaşkınlık içindeyim. Milletvekili adayının evine bunu gönderebiliyorlarsa her yere yollarlar. Herkes dikkatli olsun” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Milletvekili adayının bile evine sahte seçmen kağıdı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER