Halime nine, Türkiye'nin 'yeşeren ümidi' oldu

Kaymakamlık yardımını kabul etmeyen 70 yaşındaki nine gündeme damga vurdu.

Halime nine, Türkiye'nin 'yeşeren ümidi' oldu

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde engelli kızıyla birlikte yaşayan 70 yaşındaki Halime Karagül, ihtiyacı olmasına rağmen kaymakamlığın yardım teklifini, “Devletin hakkı yetim hakkıdır, üzerime hak geçirmeyeceğim. Olmayan komşulara verin.” diyerek kabul etmedi.

Yaşlı kadının bu davranışı karşısında şaşıran Kaymakam Barış Aktan, “Sen almazsan, hiç kimsenin almaması lazım. Allah, senin gibilerin sayısını artırsın. Sen bana iyi bir örneksin.” cevabı verdi. Karagül’ün, geçen yıl kaymakamlığın kendisine ev yapılması teklifini de reddettiği öğrenildi.

Kaymakam Aktan ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şaban Ok, yardıma muhtaç ve engelli ferdi olan ailelerin tespiti için yaptıkları ziyarette ibretlik bir olayla karşılaştı. Olay, geçen nisan ayında Emirler Mahallesi’nde yaşandı. Aktan ve beraberindekiler, 43 yaşındaki engelli Vade Karagül isimli kızıyla beraber, taştan yapılmış bir evde yaşayan Halime Karagül’ü ziyaret etti. Kaymakamlığın yardım tekliflerini kabul etmeyen Karagül’ün bu davranışı, Kaymakam Aktan tarafından takdirle karşılandı. Yaşlılık maaşını alması için kendisine tavsiyede bulunulması üzerine ise, “Devletin bir şeyini istemiyorum. Ben bir kızıma bakarım. Sağolun.” dedi.

Halime Karagül’e, istememesine rağmen Bigadiç Kaymakamlığı tarafından engelli bakım maaşı bağlandığı öğrenildi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Halime nine, Türkiye'nin 'yeşeren ümidi' oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER