Milletvekili Köksal: Boşanma davaları için yasa teklifi hazırlıyorum

Milletvekili Köksal: Boşanma davaları için yasa teklifi hazırlıyorum

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, bir çok boşanma davasının mahkeme safhasına gelmeden çözülmesine yarayacak bir yasa teklifi hazırladığını söyledi.

Adliye Sarayı'nda İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Köksal, törenden sonra basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Köksal, her zaman yanlışların karşısında olacaklarını, doğruları ifade edeceklerini belirtti.

BOŞANMA DAVALARI İLE İLGİLİ YASA TASARISI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılması ile birlikte yasama faaliyetinin de başlayacağını hatırlatan Köksal, hazırladığı bir yasa tasarısını önce CHP grubuna sonra ilgili komisyonlara ileteceğini kaydetti. Köksal, şunları kaydetti: "Meclis çalışmaya başladıktan sonra Aile Mahkemeleri ile ilgili boşanma davalarının ülkemizde çok fazla olması dolayısıyla özellikle çiftlerin boşanma davası açarken mecburi olarak aile danışmanına, psikologa yönlendirilmeleri ile ilgili olarak bir yasa tasarısı hazırladım. Komisyonlar oluştuktan sonra ilgili komisyona ve parti gurubumuza ileteceğim." Kendisinin avukat olmasından dolayı mesleki hayatta aile boşanmalarında bir çok sıkıntıyı gördüğünü ifade eden Köksal, bir çok boşanma davasının mahkeme safhasına gelmeden çözülebileceğini anlattı. Köksal, boşanmak için mahkemeye müracaat eden her çiftin önce mutlaka bir psikologa yönlendirilmesi ile ilgili bir yasa tasarısı hazırladığını dile getirdi.

İKİDAR OLMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Köksal, CHP'nin iktidara gelmesi için gece-gündüz çalışacağını belirtti. Köksal, "Benim hedefim, partimi iktidara taşımak ve bu iktidar hedefi için de 4 yıllık vekillik hayatım boyunca gecemi gündüzüme katarak çalışmalarımı sürdürmek. CHP olarak biz anamuhalefet partisiyiz. Her zaman yanlışların karşısında olacağız, doğruları ifade edeceğiz. Yanlış yapılan her olayda mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın bize teveccühünü boşa çıkarmamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Milletvekili-Koksal-Bosanma-davalari-icin-yasa-teklifi-hazirliyorum-1934193.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Köksal: Boşanma davaları için yasa teklifi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER