Abdullah Avcı: Okuldan kaçan öğrenci başarılı bir futbolcu olamaz

Abdullah Avcı: Okuldan kaçan öğrenci başarılı bir futbolcu olamaz

Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Eski futbolcusu ve Kozan Mehmet Akif Ersoy Lisesi beden eğitimi öğretmeni olan Harun Karakaş'ın davetlisi olarak ilçeye gelen Avcı, ilk önce Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde öğrenciler ile bir araya geldi. Daha sonra Özden Kültür Merkezi'ne gelen Avcı burada vatandaşlara, eğitimcilere ve futbol severlere kariyerindeki hatıralarını ve Türk futbolunun durumunu anlattı.

Salondaki öğrencilere seslenen Avcı okul eğitimi ile futbol eğitiminin birbirine entegre edilmesi gerektiğini okul olmadan kaliteli bir futbolun da olmayacağını belirtti. Avcı sözlerine şöyle devam etti:

"Okul eğitimini alan bir sporcu saha içinde problemini zaten çözer. Öncelikle spor kulüplerindeki sporcuların iyi bir antrenör tarafından eğitilmesi gerekiyor. Kaliteli futbolcular yetiştirmek için devlet politikası da lazım. Dersten kaçan öğrenciler okulu asarak kaliteli bir futbolcu olamaz. Okul ve spor hayatı birlikte yürütülmeli."
CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Avcı: Okuldan kaçan öğrenci başarılı bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER