'Rahvan atlarla Side'yi dünyaya tanıtıyoruz'

'Rahvan atlarla Side'yi dünyaya tanıtıyoruz'

Side Rahvan Atçılar Derneği Başkanı Hasan Delikkulak, geleneksel ata sporu rahvan at yarışlarının Manavgat'ın tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Her yıl 4 milyon turistin konakladığı Manavgat Side'de ata sporu rahvan at yarışlarını yaşatarak dünya gündemine taşıdıklarını belirten Delikkulak, yarışları Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Bulgaristan, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Lüksemburg'tan izlemeye gelen turistlerin olduğunu kaydetti. Hedeflerinin turizmde olduğu gibi ata sporu rahvan at yarışlarında da Side'yi dünyada cazibe merkezi haline getirmek olduğunu vurgulayan Delikkulak, "Side rahvan at yarışlarıyla da dünyada kendinden söz ettiriyor. Dünyanın farklı ülkelerinden yarışları izlemeye gelen at tutkunu yabancı konuklarımız var. Yarışlarla hem geleneksel kültürümüzü gelecek nesillere taşıyoruz hemde Side'yi dünya ya tanıyoruz." diye konuştu.

Manavgat'ın Aksaz mahallesinde at çiftliği bulunan Mustafa Deniz'de bu tür yarışların geleneksel ata sporunu yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma adına çok yararlı bulduklarını söyledi. Her yıl Beydiğin'den İbradı Eynif Ovası'na İpek Yolu turlarıyla 500 yakın Avrupalı at tutkununu Manavgat'a çektiklerini belirten Deniz, yakın gelecekte bölgenin Alman turistler için at turları için en cazip yer olacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Rahvan atlarla Side'yi dünyaya tanıtıyoruz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER