Milletvekili Türkmen: Hekimevi Adana'ya mal olmuş bir yerdir, kapatılamaz

Milletvekili Türkmen: Hekimevi Adana'ya mal olmuş bir yerdir, kapatılamaz

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Hekimevi'nin Adana'ya mal olmuş bir yer olduğunu söyleyerek, kapatılma kararına tepki gösterdi.

Adana Hekimevi'ne giderek işçilerle görüşen Milletvekili Elif Doğan Türkmen, kapatılma kararıyla ilgili bilgi aldı. Hekimevi'nin 2002 yılından beri Adanalılara hizmet verdiğini hatırlatan Milletvekili Türkmen, kapatılma kararını öğrendiklerini, Adanalıların buraya sahip çıkmasını istedi. Hekimevi kapatılarak 32 işçinin işine son verileceğini dile getiren Türkmen, "Burada çalışan arkadaşlarımız ve onların çocukları her an işsiz, aşsız kalmak üzere büyük bir endişe ile bekliyorlar. Bizler de her zaman olduğu gibi işçimizin, emekçimizin yanında bir duruş sergileyerek bu arkadaşlarımıza destek olmaya geldik. Şunu ümit ediyoruz, bu konuda da CHP milletvekili olarak elimden geleni yapacağım. Sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu bu karardan dönmesini bekliyoruz." dedi.

Hekimevi'nin kapatılarak genel sekreterlik binası yapılacağı duyumunu aldığını vurgulayan Türkmen, "Her şeyden önce 13 yıldan bu yana Adanalının burada anıları var, birçoğumuzun çocuğunun, yeğeninin, yakınlarının düğünleri, yemekleri burada oldu. Adana'ya mal olmuş böyle bir yer kapatılarak sadece kendi içinde hizmet verecek bir alana dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz ama hepsinden önemlisi, imzalar var. Adanalı buranın hekimevi olarak hizmet vermesini ve bu 32 tane arkadaşımızın çoluğuyla, çocuğuyla, eşiyle, annesiyle, babasıyla aşını ve ekmeğini kazanmaya devam etmesini istiyor. Biz de bu haklı mücadelenin yanında olacağız. Emekçi kardeşlerimizin, emeğiyle geçinen, alın teriyle geçinen kardeşlerimizin yanında olacağız. Hem sayın valimizle, hem genel sekreterlikle görüşeceğiz. Gerekirse bugün bir sonuç alamazsak hem sağlık bakanlığıyla birebir görüşeceğim hem de meclise soru önergesi vereceğim." ifadelerini kullandı. Konuşmasında Adana kamuoyuna da seslenen Milletvekili Türkmen, "Adanalı buraya sahip çıkmalı. Nasıl ki İnönü Parkı, doğal parklarımız bizim için önemliyse, burası da Adana'ya mal olmuş bir yer. Oralara nasıl sahip çıkıyorsak, burada da sahip çıkmamız lazım." diye konuştu.

İşçiler adına konuşan sendika temsilcisi Rıdvan Karataş da işçilerin mağdur edildiğini anlatarak, işçilerin başka yerlerde değerlendirilmesini, direkt kapı önüne konulmasını istemediklerini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Türkmen: Hekimevi Adana'ya mal olmuş bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER