Milli maç arası Ankara takımlarına yaramadı


Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara sonrası 8. hafta karşılaşmalarına çıkan Ankara takımları sahadan mağlubiyetle ayrıldılar.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçlarında A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ve İzlanda karşılaşmaları nedeniyle lige verilen ara sonrası Süper Lig'de 8. hafta mücadeleleri tamamlandı. Ankara takımları Gençlerbirliği ve Osmanlıspor takımları Galatasaray ve Medipol Başakşehir takımları karşısında verdikleri mücadeleler sonrası sahadan mağlubiyetle ayrılarak haftayı puansız kapadılar.

Lige iyi bir başlangıç yaparak hem Trabzonspor'u hem de Galatasaray'ı mağlup eden Osmanlıspor duraklama dönemine girmiş gibi. Lige verilen arayı iyi değerlendirmek için bu kapsamda Antalya'ya giden ve burada 4 günlük kamp çerçevesinde hazırlık karşılaşmaları oynayan mor sarılılar, ligde dün akşam oynadıkları Medipol Başakşehir karşısında istediğini elde edemedi. Kendi sahasından tutuk bir futbol sergileyerek hücum hattında etkisiz kalan Başkent ekibi ikinci yarıda rakibinin ataklarına direnemeyerek sahadan 3-0 gibi net bir mağlubiyetle ayrıldı.

Takımının son haftalardaki oyunundan memnun olmayan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ise Medipol Başakşehir karşısındaki oyunlarını 'Oyunumuzun ruhu yoktu' şeklinde özetledi. Bu sonuçla bir ara puanlamada 3. sıraya yükselen Osmanlıspor 11 puanla 9. sıraya geriledi.

GENÇLERBİRLİĞİ ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA BU ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

Bir diğer Başkent ekibi Gençlerbirliği ise büyük umutlarla gittiği İstanbul'dan eli boş döndü. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Galatasaray ile deplasmanda karşılaşan kırmızı şimşekler karşılaşmada ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasına rağmen ikinci yarıda güçlü rakibine direnemedi. İkinci yarıda rakibinden 4 gol yiyen Gençlerbirliği'nde savunma zaafı bu karşılaşmada da ön plana çıktı.

Özellikle geçtiğimiz sezon iyi bir çıkış yakalan ancak bu sezon istenilen performansı sergilemeyen Ahmet Çalık defansta yapılan hatalarda ön plana çıkan isim oldu. Mehmet Özdilek'in takımın başına gelmesiyle toparlanma sürecine giren Başkent ekibi Galatasaray karşısında aldığı 4-1'lik mağlubiyet ile henüz istikrarı yakalama noktasında eksikliklerin devam ettiğini gösterdi.

Öte yandan bu hafta sonu Ankaralılar uzun bir aradan sonra Başkent derbisi izleyecek. Gençlerbirliği ile Osmanlıspor cumartesi güne saat 16.00'da 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli maç arası Ankara takımlarına yaramadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER