Minik öğrenciler, Türk Kızılayı'nı gezdi


Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler, Türk Kızılayı Etimesgut yerleşkesine giderek Kızılay'ın faaliyetlerini öğrendi.

80. Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit İlker Aydın Anaokulu'nda okuyan 3-6 yaş grubu minikler ilk olarak Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'ni (AFOM) gezerek burada izledikleri çizgi film ile Kızılay'ın faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olurken sorularıyla görevlileri terletti.

Türk Kızılayı Arşiv Müdürlüğüne geçerek Kızılay'ın tarihi hakkında da bilgi alan meraklı küçükler, Türk Kızılayı'nın tarihi belgeleri, kullandığı araç gereçleri, tarihi rozetleri ve çıkardığı yayınlardan oluşan eserleri inceledi.

Öğrenciler, olası afet durumunda afet bölgesine gönderilen malzemelerin bulunduğu afet depolarını da gezerek, afet çadırları, battaniye, soba, mutfak araç gereçleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Son olarak Türk Kızılayı Yerleşim Sistemleri Çadır Atölyesi'ne giren çocuklar Kızılay'ın ürettiği çadırları da görme fırsatı buldu.

Bilimsel araştırmalara göre okul öncesi eğitimi alan çocukların ileriki yaşlarda daha başarılı olduklarını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır. Aydınlık yarınların sigortası çocuklarımıza yapılan yatırımlar yerel yöneticiler olarak yapabileceğimiz en anlamlı ve en doğru yatırımlardır. Çünkü gelecek çocuklarımızın ellerinde şekillenecek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Minik öğrenciler, Türk Kızılayı'nı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER