Mısır, 150 milyon dolarlık rüzgar paneli işini Türk firmasına verdi


Mısır, artan elektrik ihtiyacını karşılamak için ülkeye kurmak istediği rüzgar türbini işini bir Türk firmasına verdiğini duyurdu.

Mısır yönetimi geçen yıl, artan enerji ihtiyacını karşılamak için yeni rüzgar türbini kurma kararı almıştı. Bugün yapılan açıklamada elektrik üretecek rüzgar panellerinin yapılması için Türk firması Polaris Park ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özkan ise anlaşma hakkında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yaklaşık on yıldır Mısır'da farklı alanlarda yatırımları olduğuna dikkat çeken Özkan, bunlara bir yenisini daha eklediklerini aktardı. Özkan, Mısır yönetiminin kendilerinden 150 milyon değerinde rüzgar türbini yapmalarını istediklerini ifade etti.

Mısır ve Suudlu bir firmayla bu yatırıma ortak gireceklerini belirten Özkan, konsorsiyumun liderliğini ise Türk firmasının yapmasında karar kılındığını vurguladı. Tunç Özkan, 2017'nin sonunda yaklaşık 70 rüzgar türbini inşa edeceklerini belirtti. Özkan ayrıca, söz konusu tirbünlerin 2018'den itibaren yıllık 400 milyon kilovat saat elektrik üreteceklerini ekledi.

Mısır makamları ise rüzgar panellerinin yapılacağı yerin, ülkenin kuzeyinde bulunan Şarkiyye kentinin Zeyt El-Cebel bölgesindeki çöl olduğunu açıkladı.

Öte yandan yaklaşık 10 yıldır Mısır'da yatırımları bulunan Polaris Grubu, 2006'da Kahire'ye 35 kilometre uzaklıktaki 6 Ekim şehrine serbest bölge kurmuştu. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılışını yaptığı serbest bölgenin maliyetinin ise 350 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. 70 kadar işletmenin bulunduğu bu bölgede, yaklaşık 20 bin Mısırlı vatandaşa istihdam sağlanıyor. Ayrıca Polaris Grubu'nun on yıl önce Mısır'da kurduğu iki uluslarası sanayi bölgesi, ülkede özel girişimciler tarafından kurulan ilk sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır, 150 milyon dolarlık rüzgar paneli işini Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER