Mısır'da 6 asker intihar saldırsı sonucu hayatını kaybetti


Mısır'ın Kuzey Sina vilayetine bağlı Refah ile El-Ariş kenti arasında düzenlenen bombalı saldırıda 6 askerin öldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, Ariş kentinin girişindeki uluslararası karayolunda emniyet güçlerine ait zırhlı bir araca intihar saldırsı gerçekleştirildiğini duyurdu.. Olayda araçta bulanan 6 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayın ardından bölgeye takviye güç gönderildiği ve yeni bir patlamanın önüne geçmek için bölgede tarama yapıldığı ve karayolunun bir süre trafiğe kapatıldığı kaydedildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, Mısır makamlarının bölgede aktif olan IŞİD'e bağlı Sina Vilayeti terör örgütünden şüphelendiği vurgulandı.

Aynı yol üzerinde 30 Ekim'de de 6 askerin bulunduğu bir aracın geçişi sırasında bomba infilak etmiş ve olayda 6 kişi yaralanmıştı. Geçen ay Sina bölgesinde bir Rus yolcu uçağı yere çakılmıştı. 224 kişinin öldüğü olayı IŞİD üstlenerek bombayı uçağa nasıl yerleştirdiğini de resimlerle duyurmuştu.

Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgütün bölgede etkin olduğu biliniyor. Ayrıca bölgede olağanüstü hal devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da 6 asker intihar saldırsı sonucu hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER