Mısır'da gece kulübü saldırısında ölü sayısı 16'ya çıktı


Mısır'da bir gece kulübüne motosikletli kişiler tarafından düzenlenen saldırıda, ölü sayısının 16'ya çıktığı belirtildi. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişiden 2'sinin ise yakalandığı açıklandı.

Başkent Kahire'nin doğu yakasında bulunan Acuza bölgesinde bir eğlence kulübüne 3 motorsikletli saldırgan tarafından gece molotof kokteyli atıldığı iddia edilmişti. İlk belirlemelere göre olayda, içeride bulunan 12 kişinin yanarak öldüğü, 5 kişinin de yoğun dumandan zehirlendiği bildirilmişti. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yeni açıklamada, ağır yaralı olarak kurtulan 5 kişiden 4'ünün de hayatını kaybettiği ve ölü sayısının 16'ya yükseldiği ifade edildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerden iki kişinin ise yakalandığını aktarıldı. Bakanlık tarafından, olayın bir terör saldırısı olmadığı, işten atılan eski çalışanlarla mevcut çalışanlar arasında var olan bir husumetten kaynaklandığı vurgulandı.

Öte yandan varoş bölgesinde bir binanın bodrum katında yer alan gece kulübündeki saldırının, hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle ölü sayısının fazla olduğu ileri sürüldü. Mısır'da hafta sonu tatili Perşembe akşamı başlayıp Pazar sabahına kadar devam ediyor. Ayrıca gece kulübünün kaçış güzergahının olmadığı giriş ve çıkışların aynı kapıdan yapıldığı da açıklandı. Sabah aydınlığında sivil savunma güçleri tarafından söndürülen gece kulübündeki eşyaların tamamının yandığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da gece kulübü saldırısında ölü sayısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER