"MİT bütçesindeki yüzde 454'lük artış, Türkiye'nin nereye gittiğini gösteriyor"


CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bütçede en önemli artışın Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) olduğunu belirterek, "2006 yılında 300 milyon küsur olan bütçe, 1 milyar 600 milyon küsure çıkmış. Yüzde 454'lük bir artış var; yüzde 500'lük bir artış. Bu, Türkiye'nin nereye gitmekte olduğunu; sıkıntılarını gösteriyor." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bütçe ve Kesinhesap Kanunu tasarıları geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeler başladı. CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, "Bütçede özel hesaplar diye bir hesap var. Nedir bu özel hesaplar? Harcama raporları gelecek dediniz. Hem Anayasayı tanımayan, hem yasal zemin içinde hazırlanmayan bir bütçeyi, bizim de sorgulamamız gerekiyor." diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bütçe görüşmeleriyle ilgili, "Kul hakkı dediğimiz mesele, burada denetlemektir. Bunlarla ayrıntılı olarak hepimiz uğraşacağız. Kul hakkıdır, hepimizin için bir sorumluluktur. Bunu hepimizin yerine getirmesi lazım. Hiçkimse de bunu küçümsememelidir. Rutin olması bunun önemini azaltmaz." şeklinde konuştu. Kuşoğlu, komisyon üyesi AK Parti'li milletvekillerinin bütçeye ilişkin söz alıp konuşmamalarını eleştirdi.

Konuşma yapmamalarının bütçeye önem vermedikleri anlamına gelmediğini vurgulayan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise uzamaması için konuşma yapmadıklarını kaydetti. Bütçe'de en önemli artışın Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) olduğunu dile getiren Kuşoğlu, "2006 yılında 300 milyon küsür olan bütçe, 1 milyar 600 milyon küsüre çıkmış. Yüzde 454'lük bir artış var; yüzde 500'lük bir artış. Aslında o gösteriyor Türkiye'nin nereye gitmekte olduğunu; sıkıntılarını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın Ekonomi Danışmanı Yiğit Bulut'un İş Bankası'na el konulmasına yönelik açıklamalarını hatırlatan Kuşoğlu, "İş Bankasına devlet el koymalı diyor. Böyle bir hukuksuzluk olur mu? Türkiye ekonomisini alt üst eder. 'Şu bankaya el konulsun' denilebilir mi hukuk devletinde?" değerlendirmesinde bulundu.

Sarayın maliyetinin ne olduğunu bilmediklerini dile getiren Kuşoğlu, "Hiçkimse bilmiyor. Bir rakam çıkarsam, ezbere olacak, afaki olacak. Maalesef mecburuz bu şekilde yorum yapmaya." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber "MİT bütçesindeki yüzde 454'lük artış, Türkiye'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER