"MİT'i eleştirdi" diye Baransu'ya hapis

Gazeteci Mehmet Baransu, Adana'da bir yerel gazeteye verdiği röportajda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili ifadeleri dolayısı ile 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.



Davada gazetenin imtiyaz sahibi Taner Talaş da aynı cezaya çarptırıldı. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına başka suçtan tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Baransu, olay tarihinde bir ödül töreni için Adana'ya davet edildiğini belirtti. Baransu, gazeteci Taner Talaş'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladığını hatırlattı.

Daha önceki ifadesi okunan Baransu, mahkemenin sorması üzerine, “MİT beni yasa dışı bir şekilde dinleyip takip ettirmiştir. Bu anlamda aramızda bir hukuksal husumet vardır. Ben bu olayda Fidan'a hakaret etmedim. MİT'in ben ve bazı gazetecileri yasa dışı dinlemiş olması nedeniyle MİT hakkındaki şikayetimiz şu anda Danıştay'dadır. Anayasa Mahkemesi lehimize karar vermiştir. Fidan'ın işini layığı ile yapmadığını düşünüyorum. Bu başka bir şeydir.” diye konuştu. Taner Talaş'ın avukatı Yusuf Özer ise iddia edilen suçun unsurlarının oluşmadığını kaydetti. Yargılama sonunda Baransu ve Talaş'ı “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 11'er ay 20'şer gün hapis cezasına mahkum eden mahkeme heyeti, 2 gazeteciyi “Terör ile mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçundan ise yasal unsurlar oluşmadığı için ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber "MİT'i eleştirdi" diye Baransu'ya hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER