MKÜ'den öğrencilere girişimcilik eğitimi


Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Nesl-i Hareket Topluluğu tarafından öğrencilere 'Türkiye'de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik' konulu bir konferans verildi.

MKÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin moderatörlüğünde, Mütevelli Heyet Başkanı Mansur Topçuoğlu ve Adil Hareket Derneği Başkanı Mustafa Gözel konuşmacı olarak katıldı. MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren konferansta yaptığı konuşmasında, girişimciliğin bireysel ve toplumsal anlamda, ekonomik, sosyal, psikolojik, teknolojik değişim ve gelişimin doğal bir dinamizmi olduğunu, girişimlerin istihdamı artırdığını, ekonomik büyüme sağladığını ve refahı artırdığını söyledi.

MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut ise, "Lisans eğitimi sırasında verilen girişimcilik eğitimleri gençlerin girişimciliği doğru anlamaları ve bir kariyer alternatifi olarak düşünebilmeleri için önemli bir fırsattır." dedi.

Konuşmacılardan Av. Mansur Topçuoğlu da Türkiye'de girişimciliğin yanlış algılandığının altını çizerek, girişimciliğin insanın kendini tanıması ve bilmesi olduğunu belirtti. Topçuoğlu, gençlerin artık reaktif bir durumdan proaktif duruma geçerek, eylem ve isyandan çok istemedikleri uygulamaları değiştirebilmek için beğenmediği kurumların başına geçmeyi ve oraları yönetmeyi hedeflemesi gerektiğine dikkat çekti.

Konferans sonunda katılımcılar arasından 3 öğrenciye burs imkanı sağlandı. CİHAN
<< Önceki Haber MKÜ'den öğrencilere girişimcilik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER