Kırşehir'de terör operasyonu: 1 kişi tutuklandı


Kırşehir'de, 'terör örgütü propagandası ve terör örgütü adına suç işleme' iddialarıyla gözaltına alınan, aralarında 2 HDP il yöneticisinin de bulunduğu 6 kişiden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'terör örgütü propagandası ve terör örgütü adına suç işleme' iddialarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince gözaltına alınan HDP Kırşehir İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Salih C. ve Bekir Ü. ile üniversite öğrencileri A.S, H.E. ve M.G. bugün öğleden sonra hakim karşısına çıkarıldı. Şüphelilerden M.K. ise emniyetteki ifadesinden sonra dün gece serbest bırakılmıştı.

HDP il yöneticisi olduğu öne sürülen şüphelilerden Salih C. ve Bekir Ü., ile üniversite öğrencilerinden A.S. ve H.E., adli kontrol şartı ile serbest kalırken üniversite öğrencisi M.G. (24) tutuklanarak Kırşehir Cezaevi'ne gönderildi.

Üniversite öğrencisi M.G.'nin sosyal medya sitelerinde 'terör örgütü propagandası ve terör örgütünü övücü' paylaşımlar yapma suçlarından tutuklanarak cezaevine sevk edildiği öğrenildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir'de terör operasyonu: 1 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER