Mogherini'den Çavuşoğlu'na 'Öncüpınar' çağrısı


AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Öncüpınar Kapısı'na yığılan Suriyeliler meselesini bugünkü toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ele aldıklarını söyledi.

Görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bir soruya cevap veren Mogherini, uluslararası korumaya ihtiyaç duyan bu kişileri korumanın sadece yasal değil, aynı zamanda ahlaki bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye ve Suriye'ye komşu diğer ülkelere yaptığı yardımın, ilticacılar koruyup onlara ev sahipliği yapacak imkanların oluşturulmasını hedeflediğini de belirten Mogherini, bu mesajları Çavuşoğlu'na açık bir şekilde verdiklerini ifade etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise Suriye'de direnişin sembolü haline gelen Halep'in; Esed rejimi ve Rus uçakları tarafından yapılan saldırıların kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. Koenders, "Türk sınırında bekleyen insanlarla ilgili görüntülere bir bakın. İnsani yardıma ihtiyacı olan bu insanların içeriye girişine izin verilmeli." dedi.

Mogherini ve Koenders, Türkiye'ye verilecek 3 milyar Euro karşılığında mülteci akınını azaltacak somut adımların da şimdiden atılmaya başladığını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mogherini'den Çavuşoğlu'na 'Öncüpınar' çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER