Moldova'da erken seçim isteyen 15 bin kişi hükümeti protesto etti


Moldova'da 15 bin kişi, erken seçim için başkent Kişinev'de toplanarak hükümeti protesto etti.

Başkent Kişinev'de toplanan 15 bin kişi, hükümeti protesto ederek Romence ve Rusça, "Ülkeyi geri istiyoruz", "Birlik, vatandaşlar!" şeklinde sloganlar attı. Hükümet karşıtı protestocuların erken seçime gidilmesini istediği aktarıldı.

Mitingin iki Rus yanlısı parti ile Haysiyet ve Gerçek adlı sivil grup tarafından organize edildiği ifade edildi. Protestocular ilk olarak Anayasa Mahkemesi binasına doğru yürüdüğü, ancak Sosyalistlerin Partisi lideri İgor Dodon'un, bir milyon nüfusa sahip şehrin ana girişlerinden birini kapatmak için grubu yönlendirdiği iddia edildi. Daha sonra, grubun hava sıcaklığının eksi 10 derece hissedildiği başkentteki bir anayolu kapattığı bildirildi. Göstericilerin yaşam standartlarının düşmesi nedeniyle hükümete öfkeli olduğu belirtiliyor.

Haysiyet ve Gerçek grubu lideri Andrei Nastase ise hükümeti 28 Ocak'ta erken seçim yapmaya çağırdı. Nastase aksi takdirde sivil itaatsizlik eylemleri ile karşı karşı kalınacağı noktasında hükümete uyarıda bulundu.

Geçen hafta da milletvekillerinin Avrupa yanlısı yeni hükümeti onaylamasından sonra göstericiler Parlemento'yu basmıştı. Moldova'da binlerce portestocu, 3 gündür hükümete karşı gösteri düzenliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Moldova'da erken seçim isteyen 15 bin kişi hükümeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER