Molenbeek Belediye Başkanı'ndan İçişleri Bakanı'na 'yetkisizlik' tepkisi


Belçika'da Molenbeek Belediye Başkanı Françoise Schepmans, Federal İçişleri Bakanı Jan Jambon'un 13 Kasım Paris olaylarının ardından "Molenbeek'teki bütün evlerin kontrol edilmesi gerektiği" sözlerine sert tepki gösterdi. Belediye Başkanı Schepmans, İçişleri Bakanı Jambon'un buna yetkisi olmadığını hatırlattı.

Belçika Federal sisteminde belediyelerin bölgesel yönetimlere bağlı olması sebebiyle Federal İçişleri Bakanlığının yönetmeliklere göre ev arama yetkisi bulunmuyor. 13 Kasım Paris terör olaylarının Brüksel'in Molenbeek kenti ile bağlantılı olduğu ortaya çıktıktan sonra Belçika Federal içişleri Bakanı Jan Jambon, Molenbeek'i temizleyeceğini ve ev kontrolleri yapacağını söylemişti.

Bakan Jambon, Paris saldırganlarının Brüksel'in Molenbeek kenti ile bağlantılı olduğunun açıklanması ardından sert sözlerle çeşitli önlemlerinin alınacağını açıklamıştı. Aranan terörist Salah Abdeslam'ın hala kaçak olmasından dolayı Bakan Jambon, "Benim kanaatime göre belediyeler bütün evleri gezerek kimin nerede oturduğunu öğrenmesi gerekiyor." şeklinde konuşmuştu. Fakat Molenbeek Belediye Başkanı Françoise Schepmans, Belçika Federal İçişleri Bakanı Jambon'a tepki göstererek, "ev kontrolleri kesinlikle imkânsız" dedi ve ev arama yetkisinin ancak belediyeler tarafından verebileceğini açıkladı.

"BÜTÜN EVLERİ KONTROL İMKANSIZ"

Brüksel'in batı bölgesi emniyet müdürlüğünden Johan De Becker, sadece pratik sebeplerden bile Molenbeek'te bütün evlerin kontrol edilmesinin imkansız olduğunu söyledi. "Molenbeek'te 95 bin insan yaşıyor ve bütün evleri gezerek bunu bu şekilde kontrol etmemiz imkânsız" diye konuşan De Becker, her yıl 8 bin kişinin bu belediyeye kayıt olduğunu ve sene içinde de taşınmalarında olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Molenbeek Belediye Başkanı'ndan İçişleri Bakanı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER